Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zengin, Bolu’da düzenlenen “Kent Buluşmaları” toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güçlü, orta vadede enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesinin planlandığını belirterek, “Bu dönemleri aşmaya yönelik plan ve çalışmaların önümüzdeki dönemde güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bunu da başardık. önce, yine başaracağız.” söz konusu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kent Buluşmaları” programına katılan Varlıklı, dün olduğu gibi bugün de AK Parti’nin tüm birimlerinin sahada ve milletin yanında olduğunu söyledi.

AK Parti’nin demokratik kazanımlar açısından Türkiye’de çok önemli izler bıraktığını vurgulayan Zengin, “Egemenliği ortaya koyacak rejim ve sistem demokrasidir. Güçlü ve sağlam bir demokratik sistem içinde ülkemizin atması gereken önemli adımlar var. Bunun değerli bir yanı da demokratik kazanımların daha da geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasıdır” dedi.

İnsan hakları konusunda atılan adımlardan bahseden Zengin, şunları söyledi:

“AK Parti aynı zamanda bir reform hareketidir. Bu konuda attığımız her adımın demokrasiye değerli katkılar yaptığına inanıyoruz. Başta insan hakları olmak üzere cezaya sıfır tolerans. Bugün Türkiye’nin gündeminde eziyet yok” Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu alanda attığımız adımlardan biri de insan hakları alanında kurumsal kapasitenin geliştirilmesidir Kurumsal çalışmalar Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu tarafından yürütülmektedir. Türkiye ve Emniyet Teşkilatı Teftiş Kurulu’nun da demokrasimize değerli katkıları olduğunu düşünüyoruz.”

Çocuk hakları konusunda yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Zengin, “Çocuk haklarına ilişkin rehabilitasyon düzenlemeleri Anayasa’nın 10’uncu maddesinde yer alıyor. Pozitif ayrımcılıkla ilgili gaziler de anayasaldır.Anayasal düzen.Bunlar önemli gelişmeler.Örneğin DGM’nin kaldırılması çok değerli bir gelişme.DGM’lerde çocukların yargılandığı bir dönem vardı.Bu önemli bir gelişmedir. Yine son Anayasa değişikliği ile askeri yargının kaldırılması yargı bütünlüğü açısından olumlu bir gelişmedir. ifadeleri kullandı.

“Çalışmalar ve reformlar devam edecek”

Bundan sonra da benzer çalışmaların ve reformların devam edeceğini ifade eden Zengin, “Demokrasimiz gelişip büyüyerek güçlü ve büyük bir Türkiye’nin en değerli göstergelerinden biri olacaktır.” söz konusu.

Zengin, AK Parti’nin Türkiye’nin çok ciddi sorunları olan vesayet, yasaklar ve ekonomik sorunları ortadan kaldırmanın yanı sıra gelecekte de önemli adımlar atacağının altını çizerek şu görüşleri paylaştı:

“AK Parti döneminde tek haneli enflasyon rakamlarını gördük. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi şu anda ekonomi kadromuzun, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın ve Maliye Bakanımızın açıkladığı çerçevede bir program uygulanıyor. Sonuç olarak Bu programla enflasyonun orta vadede tek haneli rakamlara inmesi planlanıyor.İnanın geçmişte çözdüğü sorunlar, günümüzün ekonomik sorunlarından aşağı değil.AK Parti bundan daha büyük sorunları da çözmüştür.İnanıyoruz ki, bu dönemleri aşmak için yapılan planlar ve çabalar önümüzdeki dönemde güzel sonuçlar verecektir. Daha önce de yaptık, yine başaracağız. Biz bu konuda kararlıyız Sayın Cumhurbaşkanı. Bizimki de esasen bunu göstermiştir.”

Toplantıya AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, İl Başkanı Suat Güner, AK Parti İnsan Hakları Lider Yardımcısı Dilek Aydın ve örgüt üyeleri katıldı.

yunusemrehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu