Haber

Başkan Soyer tatil programına Osmaniye’de devam ediyor “Osmaniye gündemimizden hiç düşmeyecek”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Osmaniye’de depremzedelerle bir araya geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı programda Başkan Soyer, “Osmaniye ile iş birliğimiz ve kardeşliğimiz hiç bitmeyecek. Deprem ve yardım İzmir’in gündeminden asla düşmeyecek. Osmaniye’ye ve burada yaşayan vatandaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı’nın ilk gününü geçirdiği Osmaniye’de depremzedelerle bir araya geldi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Parti Meclis (PM) Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili adayı Rıfat Nalbantoğlu, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Millet İttifakı milletvekili adayları, CHP Osmaniye İl Başkanı. Şükret Çaylı ve diğer siyasi partilerin il başkanları da katıldı.

Depremzedeler Halil İbrahim Sofrası’nda buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı’nın kurduğu Halil İbrahim Sofrası’nda depremzedelerle bayramlaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kardeş şehrimiz Osmaniye’deyiz. Burada depremde binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Osmaniye ile İzmir arasında güçlü bir kardeşlik bağı kurmak istiyoruz. Ve bu gün geçtikçe devam ediyor. Bu kardeşlik bizim için sadece yara sarmaktan ibaret değil. Osmaniye’nin geleceğini inşa etmek için hep birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.

“Dayanışmayı güçlendirmemiz gerekiyor”
Bayramların neşe ve cümbüş günleri olduğunu hatırlatan Soyer, “Bugün o neşe, o cümbüş maalesef yok. Çünkü acı çok büyük. Ancak bayramlar aynı zamanda birlik, beraberlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir. Bu nedenle, bu gelecek inşa sürecinde tatillere çok ihtiyacımız var. Dayanışmaya, el ele vermeye çok ihtiyacımız var. Bu yüzden buradayız. Sevinçle, cümbüşle kutlayacağımız bayramların mutlaka olacağını biliyorum. Ancak o günlere gelebilmek için bu dayanışmayı güçlendirmemiz gerekiyor. Tüm Osmaniye halkının ve deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlarım. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

“Kardeşliğimiz Asla Bitmeyecek”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kamuoyunu meşgul eden 14 Mayıs seçimlerinin deprem bölgesine ihtiyaç duyulan desteği aksatmaması gerektiğini belirterek, “Osmaniye ile iş birliğimiz ve kardeşliğimiz asla bitmeyecek. Deprem ve yardımlar birçok kişinin gündeminden düşmeye başlasa da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminden asla düşmeyecek. Biz de sonuna kadar Osmaniye’ye ve burada yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“Demokrasinin çiçekleri 14 Mayıs’ta açacak”
Cumhurbaşkanı Tunç Soyer, demokrasi çiçeklerinin açtığı 14 Mayıs bayramını hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayarak, “Atalarımız Cumhuriyeti bize, kendisinden sonraki nesillere, o dönemin çok zor şartlarında armağan etti. gün. Bu topraklarda barış içinde yaşayabilmemiz için. Amasya Kongresi’nde Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletin bağımsızlığı, milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ dedi. Şimdi milletin azim ve kararlılığıyla cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlandırılacaktır.”

Demokrasinin önemine vurgu yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasinin sadece 5 yılda bir sandık başına gitmek anlamına gelmediğini belirterek, demokrasiyi şu terimlerle tanımladı: “Demokrasi; hesap verebilirlik şeffaflıktır. Kaynakların ve zenginliğin adil paylaşımıdır. Demokrasi hukuk ve adalettir. Bu yüzden demokrasiye çok ihtiyacımız var. Bugün yaşadığımız sıkıntılar ne olursa olsun, bu ülkenin yarattığı kaynakların adil dağıtılmamasından ve sadece bazı insanları zenginleştirmesindendir. Bu topraklarda hep birlikte çok daha büyük refah içinde yaşayacağımızı göreceksiniz. 14 Mayıs’ta onun bayramını yaşayacağız” dedi.

tatillerini kutladılar
Sözlerini vatandaşların bayramını kutlayarak sonlandıran Soyer, “Kalbimin ve İzmirlilerin sıcaklığı ve sevgisiyle hepinizin bayramını kutluyorum. İzmir ile Osmaniye arasındaki bu kardeşlik bağı daim olsun. Asla kaçırma. Her zaman yan yana olalım” dedi.

“Karışık duygular içindeyiz”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmasına 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Gültekin Uysal, “Bayram sabahı Osmaniye’de sizlerle sofra başında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Karışık duygular içindeyiz. Deprem bölgesinin ortasında acı yaşadık. Binlerce, on binlerce insanı, eşi, arkadaşını kaybettik. Tüm deprem bölgesindeki afet için geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Geride kalan tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

“Türk demokrasisinin en zor sınavı”
14 Mayıs seçimlerine de değinen Uysal, “Üst üste yaşanan bu süreçlerin ardından Türk demokrasisinin belki de en zor sınavı diyebileceğimiz seçimlere yaklaşıyoruz. Toplumların ve devletlerin yaşamlarında bazı tarihsel dönüm noktaları vardır. Milletimiz bu tarihi dönüm noktalarında kendisine dayatılanları her zaman kararlılıkla reddetmiştir. 14 Mayıs 2023, bölgemizde yeni güç merkezlerinin yükseldiği, yeni küresel ittifakların şekillendiği bir ortamda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ihtiyaç duyduğu derinliği ve ihtiyacı olan boyutu katması için büyük bir fırsattır. ”

“Yeter ki Türkiye doğru ellerde, doğru ellerde”
Türkiye’nin önünde çok açık bir yol olduğunu vurgulayan DP Genel Önderi Gültekin Uysal, “Ya iki asırlık modernleşme çizgimiz ve Cumhuriyet ile bugüne getirdiğimiz bu tarihi yolda yürüyecek, ya da, bugün onu fethettiğimiz mantık çerçevesinde, hak, hukuk, dayatmaların izin verdiği ölçüde. ve demokrasi iradesi göstereceğiz. İstemediğimiz meydanlarda haykırıyoruz. Bu ülkede 85 milyon insanın nimetlerini ve yüklerini eşit olarak paylaşmasını istiyoruz. Yaralarımızı iyileştirebileceğimizi biliyoruz. Yeter ki Türkiye gerçek ellerde, dürüst ellerde olsun. Bunun için çabalıyoruz.”

Deprem bölgesinden aradılar
Millet İttifakı’nın 8 ilde kurduğu Halil İbrahim Sofrası toplantıları kapsamında Adıyaman’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır’da, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gaziantep’te, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Osmaniye’de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay’da ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halil İbrahim Sofrası toplantılarına Ankara’dan da katıldı.

Depremde şehitler ve hayatını kaybedenler anıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindekiler, Osmaniye’deki şehadete gitti. Şehitler kabirlerinde anıldı. Soyer, şehitler için dua etti ve mezarların üzerine karanfiller bıraktı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri mezarlarının başında anarak dua eden Soyer, depremzedelerin ailelerine de başsağlığı diledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

digor-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu