Haber

Bayraklı Belediyesi tarihi değerlere sahip çıkıyor

Bayraklı Belediyesi’nin şubat ayı meclis toplantısında belediyenin 5 sosyal tesisinin ismi belirlendi. 7’den 70’e tüm ilçe sakinlerinin uğrak yeri olan kültür merkezleri ve kütüphanelere verilecek isimler oybirliğiyle belirlendi. Lider Serdar Sandal, “Ülkemizin vatan olmasına katkı sağlayan tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda Bayraklı’da yapımına devam ettiğimiz İzmir’in en büyük kent meydanına ilk olarak Kuvayı Milliye, sanat sokağımıza Süvari Kaptan Şerafettin Kültür ve Hizmet Merkezi adını verdik, şimdi de tarihe altın harflerle kazınan 5 sosyal tesisimize değerli isimlerini verdik. mektuplar” dedi.

Bayraklı Belediyesi tarihi değerleri korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Şubat ayı meclis toplantısında gündeme getirilen konu ve 5 sosyal tesisin daha ismi oybirliğiyle belirlendi. Belediye, geçtiğimiz aylarda İzmir’in en büyük kent meydanına ‘Kuvayı Milliye’ adını vererek ressamların bulunduğu sanat sokağına da tamamen yenileyerek ‘Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ve Hizmet Merkezi’ adını verdi. Son meclis toplantısında Postacılar Kültür Merkezi’ne Hasan Tahsin, Cengizhan’daki kütüphaneye Kara Fatma (Fatma Seher Erden), Fuat Edip Baksı Kütüphanesi’ne Gördesli Makbule, Soğukkuyu Kütüphanesi Halime Çavuş ve Manavkuyu ​​Kütüphanesi’ne isim verildi. Şerife Bacı. Karar; CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oybirliğiyle alındı.

 

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ KORUYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı’da tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. İsimleri Bayraklı’da yaşayacak, hatıraları hafızalarımızda sonsuza kadar yaşayacak. Geçmişten aldığımız güçle geleceğe doğru ilerlerken, ülkemizin bize vatan olmasında emeği geçen tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Desteklerinden dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karaburun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu