Haber

BM Yetkilisi: Karadeniz Tahıl Anlaşması Fark Yaratır

Ortak Uyum Merkezi (MKM) temsilcileri grubu, Ukrayna’dan kalkan ilk tahıl yüklü gemiyi Boğaz’ın kuzeybatı girişinde denetliyor, 3 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı/Xinhua aracılığıyla dağıtım)

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi’nde her zaman düşüş bildirdiğine dikkat çeken Rosemary DiCarlo, “Zorlu ortama rağmen Karadeniz Tahıl Girişimi küresel gıda fiyatlarında düşüşe neden olarak fark yaratmaya devam ediyor. “

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 13 Ocak (Xinhua) — Birleşmiş Milletler (BM) Politika ve Barış İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo Cuma günü, Karadeniz limanlarından tahıl ve gübre ihraç etme anlaşması olduğunu söyleyerek, küresel gıda fiyatlarının düştüğünü kaydetti. bir fark yaratmıştır.

Ukrayna ile ilgili Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan DiCarlo, Rusya-Ukrayna ihtilafının neredeyse birinci yılını geride bıraktığını, ancak “ufukta savaşın veya ıstırabın sona ereceğine dair bir işaret olmadığını” söyledi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi’nde her zaman düşüş bildirdiğine dikkat çeken DiCarlo, “Zorlu bağlama rağmen Karadeniz Tahıl Girişimi, küresel gıda fiyatlarında düşüşe neden olarak fark yaratmaya devam ediyor.”

22 Temmuz 2022’de Rusya ve Ukrayna, aralarındaki çekişme sürerken küresel pazarlara tedarik sağlamak amacıyla Ukrayna ve Rusya’dan tahıl ve gübre ihracatına ilişkin İstanbul’da Türkiye ve Birleşmiş Milletler ile ayrı ayrı anlaşmalar imzaladı.

Başlangıçta 19 Kasım’da sona ermesi planlanan Karadeniz Tahıl İşletmesi, 120 gün daha uzatıldı.

DiCarlo, anlaşma kapsamındaki 17 milyon tondan fazla gıda maddesinin 43 ülkeye ulaştığını, yaklaşık 43 ülkeye ulaştığını veya yolda olduğunu belirtti.

DiCarlo, toplam miktarın yaklaşık yüzde 20’sinin Dünya Bankası tarafından düşük gelirli veya düşük-orta gelirli ekonomiler olarak sınıflandırılan ülkelere gittiğini kaydetti.

DiCarlo, “Birleşmiş Milletler, Rusya’nın besin ve gübre ihracatının önündeki amonyak gibi diğer engellerin kaldırılması için tüm paydaşlarla görüşmelerini sürdürüyor. Bu ihracatlar, fiyatların düşürülmesinde ve gıda güvensizliğinin hafifletilmesinde kilit rol oynuyor ve ilgili herkesi bu konuda çalışmaya çağırıyoruz.” yan.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu