Depremde yaralanan 7 kişi daha Kahramanmaraş’tan Ankara’ya getirildi.
Cumhurbaşkanlığı uçağı, sağlık ekipleri ve yardım malzemelerini Kahramanmaraş’a getirdikten sonra 7 yaralı depremzedeyi alarak Ankara’daki Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine kaldırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere tahsis edilen Cumhurbaşkanlığına ait uçak, depremzedeler için bugün Ankara Esenboğa’dan havalandı.
Ankara’dan sağlık ekipleri ve depremzedeler için toplanan yardımları Kahramanmaraş’a ulaştıran uçak, 1’i çocuk 7 yaralı depremzedeyi Ankara’ya taşıdı.
Kısa süre önce enkazdan çıkarılan yaralılar, tedavi edilmek üzere ambulanslarla Ankara’daki şehir hastanelerine sevk edildi.
20 yaşındaki kızını depremde kaybetti
Depremden 6 saat sonra enkazdan kurtarılan Fatmagül Gün, tedavi edilmek üzere Ankara’daki hastanelere kaldırılan yaralılardan biri oldu.
Kahramanmaraş’ta yaşadığını ve eşinin daha önce de vefat ettiğini anlatan Gün, “20 yaşında bir kızım var, onu babamla depremde kaybettim. Benim de durumum bu… Kolum yanardı. Kangren ol, doktorlarımız ‘Yoksa seni kaybederiz’ dediler. Artçı sarsıntılara rağmen ellerinden geleni yaptılar. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve hepsinden razı olsun. Bize bu yardımı yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.” söz konusu.
Üçgen uzay hayatını kurtardı
26 saat sonra enkazdan kurtarılan 47 yaşındaki Cengiz Bulduk, “Deprem çok uzun sürdü, çocuğum yanımdaydı, sarıldım. Yandaki diğer oğlum da vardı, duyamadım. Oğlum ‘Boğuluyorum baba’ diye bağırıyordu. 7. kattan bina üzerimize çöktü. 3. kata kadar indik.” dedi.
Komando birliklerin sesini duyunca son gücüyle bağırdığını söyleyen Bulduk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ayağım kolon ile yatak arasına sıkıştı. Allah’ım o kadar büyük bir üçgen boşluk vardı ki kurtuldum. Önce 9 yaşındaki çocuğumu kurtarma ekiplerine teslim ettim. Allah onlardan razı olsun, saatlerce uğraştılar. 26 saat sonra beni kurtardılar. 21 yaşında bir oğlum oldu, vefat etti. Torunumu ve gelinimi kaybettim. Büyük bir felaketti.”
“Dünyadaki en büyük çaresizlik göçüğün altında olmak”
İki gündür enkaz altında kalan 29 yaşındaki İsmail Kabaağaç, “O iki gün bana üç gün gibi geldi. Karanlıkta olduğum için gece gündüzü ayırt edemedim, öyle sandım.” Orada 3 gün kaldı. Dünyanın en büyük çaresizliği göçük altında kalmaktı. Çok zordu. Birinin gelip seni kurtarmasından başka çaren yok.” sözünü kullandı.
Cumhurbaşkanlığı, AFAD ve tüm yetkililere teşekkürlerini ileten Kabaağaç, evli ve iki çocuk babası olduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
“Sağlık uçakları ve helikopterleri seferber oldu”
Yaralılara sağlık ekibiyle birlikte eşlik eden Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nden Prof. Davet Yayla, “Müdahale gerektiren kritik 7 hastamızdan 7’sini Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edeceğiz. Hastalarımızın şu an durumu stabil” dedi. bilgisini paylaştı.
prof. Yayla’nın depremlerin ardından sağlık çalışanları olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayarak, hastalara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
Cumhurbaşkanlığı uçaklarının deprem bölgesine uçmaya devam edeceğini kaydeden Yayla, “Uçaklar her zaman deprem bölgesine gidip dönecek. Bizden sonra diğer ekipler durumu kritik olanları alacak. Bu bir sağlık uçağı olmasa da, Tıbbi malzemelerimizi getirdik, hepsini kullanıyoruz. Diğer sağlık uçakları, helikopterlerin hepsi seferber oldu.”