Ekonomi

Devletten aldığı destekle kendi işinin patronu oldu.

– Devletten aldığı destekle kendi işinin işvereni oldu

Kadın girişimci Aycan Yatıcı, “Kurtuluş tarım ve hayvancılıkta”

MUŞ – Muş Veteriner Fakültesi mezunu Aycan Yatıcı (24), Bakanlığın başlattığı ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller’ projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu. Tarım ve Ormancılık.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Uzman Eller Projesi’ kapsamında Muş’ta 4 milyon 250 bin TL hibe desteği verildi. Kırsalda yaşayan, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim alan gençlerin kendi geçimlerini kurmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Uzman Eller Projesi’ ile bölgede tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılması amaçlanıyor. kendi işletmeleri.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin hibe desteği alan veterinerlik bölümü mezunu Aycan Yatıcı isimli genç girişimci, kendi işinin işvereni oldu. Korkut ilçesinin Kaşdibi mezrasında işletme kuran Yatıcı, besi sığırcılığına başladı.

Devletten aldığı destekle kendi işinin işvereni haline geldiğini söyleyen kadın girişimci Aycan Yatıcı, “Veterinerlik mezunuyum. Okuldan mezun olduktan sonra köyüme gelip işi yapmaya çalışıyorum. Biliyorum. Veteriner hekim olan eşimle birlikte bu işi yapıyoruz. Yani en iyi bildiğimiz işi yapmaya çalışıyoruz.”

Tarım ve hayvancılığın bölge için değerli olduğuna dikkat çeken Yatıcı, “Yaklaşık 250 bin TL hibe desteği alarak bu yola çıktık. Devletimize teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok desteği var. Son dönemde biz de Kurtuluşun hayvancılık ve tarımda olduğunu anladık.”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, hibe desteğine başvuran 22 projeden 17’sinin kabul edildiğini belirterek, “Bu proje özellikle tarım ve hayvancılık eğitimi alan dostlarımızın faydalanabilmesi için geliştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığımızın kırsal kalkınma yatırımları projesi çerçevesinde. İlimizde 22 proje var.” “Bir arkadaşımız hibe desteğine başvurdu. 17 arkadaşımız özellikle büyükbaş hayvancılık projesi yürüttüler ve hibe sözleşmesi imzalandı. Toplamda 4 milyon 250 bin TL olan bu hibe desteği kişi başı 250 bin TL olarak devam ediyor, “dedi.

habergerze.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu