Teknoloji

Google’a 32,5 Milyon Dolar Ceza

Son zamanlarda çok takdire şayan işler yaptı. Google hem yapay zeka hem de oyun alanlarında şaşırtıcı ve sevindirici gelişmeleriyle gündeme gelmişti. Maalesef bu sefer de patent tartışmasıbunun için bir ceza ile karşımızda.

Karşısındaki isim ses sistemleri ile bildiğimiz isimdir. sonos . İkili daha önce 2020 yılında bir patent anlaşmazlığı nedeniyle mahkeme salonunda karşı karşıya gelmişti ve Google, bu mahkeme sonucunda Sonos’un 2 patentini ihlal etmişti. 50 milyon dolar mahkum edilmişti. Mevcut ceza da oldukça yüksek.

Davada biri cezaya varan iki konu var.

Bunlardan biri hoparlörlerin birbirine bağlanması ve aynı anda ses verilmesidir. Google’ın Chromecast SesVe Google evi hizmetleri bu patenti ihlal ediyor. Heyet, bu ilk suçlamada Sonos’u haklı buldu.

Diğer patent ise hoparlörlerin telefon veya tablet üzerinden kontrol edilebilmesini kapsıyor. Ancak Sonos’un bu patent ihlali suçlaması heyet tarafından kabul edilmedi. kabul edilmedi . Sonuç olarak, Google 32,5 milyon dolarcezalandırıldı.

Google’ın şu ana kadar 200’den fazla patenti ihlal ettiğini belirten Sonos, şunları söyledi: ceza yeterli değil de belirtti. Şirketin dahil ettiği diğer icatlar nedeniyle ek telif ücreti ödemek zorunda kaldığını söyledi.

kesap-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu