Haber

Hamas, İsrail’in kara saldırısına Kornet füzeleriyle karşılık verdi

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın, İsrail’in kara saldırısına, Gazze Şeridi’nin 7 Ekim’den bu yana karşılaştığı “en ağır” hava bombardımanına Kornet füzeleriyle karşılık verdiği bildirildi.

Gazze’den yayınlanan El Aksa televizyonunun haberinde, Gazze Şeridi sınırlarında Kassam Tugayları mensupları ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, İsrail tank ve zırhlılarına 4 Kornet füzesinin fırlatıldığı belirtildi. Bu çatışmalar sırasında araçlar

İsrail ordusuna Kornet füzelerinin fırlatılma anını gösteren bir görüntü de televizyon kanalının Telegram hesabında yayınlandı.

“Filistin” gazetesi ayrıca Kassam Tugayları’nın Gazze’nin kuzeydoğusundaki Beyt Hanun ve Burayj’ın doğusundaki İsrail kara saldırısına direndiğini, bölgede şiddetli çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Gazze’de son durum

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu hava saldırılarını artırdığını, kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu