Haber

Hatay’da esnafın geçici iş yeri talepleri hızla karşılanıyor

HATAY Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, Hatay’da esnafların geçici iş yeri taleplerinin çok hızlı bir şekilde karşılandığını belirterek, yapımına başlanan 3 bin 880 işyerinden 1453’ünün sahiplerine teslim edildiğini bildirdi.

Hatay Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde (AFAD) Kütahya Valisi Ali Çelik, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Merkez Valiler Osman Kaymak ve Aykut Pekmez ile bir araya gelerek deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem felaketinden başta Antakya, Defne, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa olmak üzere tüm ilçelerin etkilendiğini belirten Bingöl, şunları kaydetti: “İlimiz genelinde konutların yüzde 36’sı, ticari işletmelerin ise yüzde 45’i kullanılamaz hale geldi. İl merkezinde , bu oran yüzde 63. Bu yapı stoğundaki yıkılan ve acil yıkılan binaların tamamı temizlendi. Ağır hasarlı binalarımızın yıkım ve moloz kaldırma çalışmaları ağır bir şekilde devam ediyor. Ayrıca moloz dökümünde çürüme süreçleri de devam ediyor. Depremden bu yana ilimizde 175 farklı bölgede 54 bin konteynerin inşaatı devam ederken, yapımı tamamlanan 17 bin 400 konteyner 65 bin 255 vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Önümüzdeki hafta 8 bin konteyner daha depremzedelerimizin hizmetine sunulacak.Sıcak havaların da başlamasıyla birlikte klima ihtiyacı ortadan kaldırılmaya başlanmış olup, 2018 yılında tüm konteynerlerde klima ihtiyacı ortadan kalkmış olacaktır. Kısa bir zaman. Ekonomimizin can damarı olan esnafımızın kesintili işyeri talepleri çok hızlı bir şekilde karşılanmaktadır. İmalatına başladığımız 3.880 işyerinden 1453 adedi sahiplerine teslim edildi.

Hatay’da 1 milyon 62 bin 886 seçmenin 883 bin 992’sinin sandık başına giderek anayasal hakkını kullandığını ve oy kullandığını hatırlatan Bingöl, oy kullanma sürecinde seçmenin barınma, beslenme ve tahliye işlemlerinin başarıyla yürütüldüğünü kaydetti. Bingöl, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı uygulamanın yapılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu