Haber

İsrail, Han Yunus’ta 30 bin sivili hedef alan saldırılar düzenliyor

Gazze’deki hükümet, İsrail ordusunun Han Yunus’taki 5 sığınakta yerinden edilen 30 bin kişiyi hedef alan saldırılar düzenlediğini duyurdu.

İsrail güçleri Han Yunus’a düzenlediği saldırıda neredeyse bir mahalleyi yerle bir etti.

Han Yunus’un büyük bir kısmı zaten İsrail’in hava saldırılarında hasar görmüştü. İsrail askerlerinin paylaştığı son görüntü, Han Yunus’taki vahşeti gözler önüne serdi.

İsrailli asker Itamar Bello, binaları tahrip eden devasa patlamanın çeşitli açılarını paylaştı.

İSRAİL SALDIRILARIN ARTACAĞINI SÖYLEDİ

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı, şiddetli çatışmaların devam ettiği Han Yunus’ta askeri operasyonların genişleyeceğini söyledi. Yoav Gallant, İsrail kuvvetlerinin güneydeki kentteki kara saldırılarını artıracağını söyledi.

Gallant, “Han Yunus bölgesinde yoğun bir operasyonumuz var ve genişlemeye devam edeceğiz” dedi.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞANA KADAR SALDIRILAR DEVAM EDECEK”

“Tanklardan, toplardan ve hava kuvvetlerine ait uçaklardan çıkan duman bulutları, başta Hamas’ın yenilgiye uğratılması ve rehinelerin evlerine dönmesi olmak üzere hedeflerimize ulaşana kadar Gazze Şeridi’nin semalarını kaplamaya devam edecek.”

7 Ekim’deki saldırının ardından İsrail, Hamas’ı “yok etme” sözü verdi ve Gazze’de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 25.105 kişinin ölümüne yol açan bir saldırı başlattı.

İSRAİL HEDEFİNDEN ÇOK UZAK

Wall Street Journal’a göre İsrail’in harekâtı Hamas savaşçılarının “yüzde 20 ila yüzde 30’unu” öldürdü ve ABD istihbarat teşkilatlarının varsayımına göre, hareketi yok etme hedefinden hala çok uzakta.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu