Haber

Japonya Başbakanı Kişida: ‘Çatışmaların henüz bitmediği bu dünyada Japonya, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye hazır’

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, 2. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 78. yıl dönümünde Japonya’nın başkenti Tokyo’da savaşta hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde, “Çatışmaların henüz sona ermediği bu dünyada , Japonya dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye hazır.” .

2. Dünya Savaşı’nın Japonya’nın teslim olmasıyla sona erdiği 15 Ağustos’un 78. yıl dönümünde, savaşta hayatını kaybedenler başkent Tokyo’da anıldı. Nippon Budokan Spor Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako’nun salonunda düzenlenen törene savaş kurbanlarının yakınlarının yanı sıra yaklaşık 1.800 kişi katıldı. Japonya Başbakanı Fumio Kishida törende yaptığı konuşmada, ülkesinin savaşın bitiminden bu yana barış yolunda yürüdüğünü söyledi. Japonya’nın tarihten ders alarak dünya barışı ve refahı için her türlü çabayı gösterdiğini belirten Kişida, “Çatışmaların henüz sona ermediği bu dünyada, ‘Barışa Proaktif Katkı’ ilkesi çerçevesinde Japonya, ülkelerle güçlerini birleştirmeye kararlıdır. uluslararası toplum ve dünyanın karşı karşıya olduğu çeşitli sorunları çözmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlı.”

İmparator’dan ‘barış’ mesajı

Japonya İmparatoru Naruhito, savaşın yol açtığı yıkımların bir daha tekrarlanmamasını “içten” temenni ettiğini ifade ederek, “Savaş sırasında hem savaş alanlarında hem de başka yerlerde hayatını kaybedenleri tüm halkımızla birlikte rahmetle anıyorum. dünya barışı ve ülkemizin kalkınmasının devamlılığı için dua edin.”

Yoon’dan ılımlı mesaj

Güney Kore’de, 1945 yılında Japon sömürge yönetiminin sona ermesinin kutlandığı 15 Ağustos Kore Kurtuluş Günü münasebetiyle tören düzenlendi. Başkent Seul’deki Ewha Bayan Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ülkesini ve Japonya’yı “evrensel değerleri paylaşan ve ortak çıkarları olan paydaşlar” olarak nitelendirdi. “Güvenlik ve ekonomiKore ve Japonya, bu konuda işbirliği yapan ortaklar olarak, gelecek odaklı işbirliği yaparken birlikte dünya barışına ve refahına katkıda bulunabileceklerdir.” Kore Yarımadası ve bölgesinde üçlü güvenlik işbirliği artıyor.

İkinci Dünya Savaşı bitmişti

ABD ordusunun Hiroşima ve Nagazaki’ye düzenlediği atom bombası saldırılarının ardından 15 Ağustos 1945’te radyoda Japon halkına seslenen Japon İmparatoru Hirohito, ülkesinin kayıtsız şartsız teslim olduğunu duyurdu. Japonya’nın teslim olmasının ardından İkinci Dünya Savaşı sona ermişti. – TOKYO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu