Ekonomi

Kazanç çağrısı: AMH, müstakil ev kiralamalarına yönelik güçlü talep sayesinde büyüme kaydediyor

American Homes 4 Rent (AMH), 2024 yılının ilk çeyreğinin olumlu geçtiğini ve hisse başına temel Faaliyet Fonu’nun (FFO) bir önceki yıla göre %5,8 artarak 0,43 dolara yükseldiğini bildirdi. Şirket bu büyümeyi tek ailelik kiralamalara yönelik güçlü talebe ve mülk yönetim ekibinin bu hızlanan talebi yakalamadaki başarısına bağlıyor.

Ulusal konut sıkıntısı ve yüksek konut satın alma gücü engelleri de dahil olmak üzere konut piyasasında devam eden zorluklara rağmen, AMH tek ailelik kiralık evlere olan talep için güçlü bir görünüm sergilemiştir.

Şirketin geliştirme programı, rağbet gören yerlerde yeni konut seçenekleri sunmaya devam ederek genel performansına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca AMH, güçlü talep ve kiralama faaliyetlerinin devam edeceği beklentisiyle 2024 yılı kazanç beklentisini korudu.

Önemli Çıkarımlar

  • Hisse başına çekirdek FFO, bir önceki yıla göre %5,8 artarak 0,43 dolara yükseldi.
  • Tek ailelik kiralık evlere yönelik talep, sağlıklı kiralama faaliyetleriyle birlikte güçlü kalmaya devam ediyor.
  • Şirketin 2024 yılında 2.200 ila 2.400 arasında konut teslim etmeyi hedefleyen geliştirme programı yolunda ilerliyor.
  • Çeyrek için net gelir 109,3 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,30 dolar oldu.
  • AMH, 1 Mart’ta S&P 400 Endeksine eklendi.
  • Talebin devam edeceği öngörüsüyle 2024 yılı kazanç beklentisi değişmedi.
  • Tahsilatlar ve şüpheli alacaklar bir önceki yılla tutarlı; Mart ayında iyileşme kaydedildi.
  • Emlak vergisi büyümesinin düşük 7’ler aralığında olması bekleniyor.
  • Geliştirme getirileri istikrarlı ve gelir artışının girdi maliyetlerini aşacağı öngörülüyor.
  • Birinci çeyrekte herhangi bir imtiyaz sunulmadı; güçlü yeni ve yenileme oranı artışı gözlemlendi.

Şirket Görünümü

  • AMH, müstakil ev kiralama piyasasına ilişkin olumlu görüşünü korumaktadır.
  • Şirketin geliştirme programına odaklanmasının, birinci sınıf konumlarda birinci sınıf konut seçenekleri sunması bekleniyor.
  • AMH’nin kazanç beklentisi, güçlü talep ve kiralama faaliyetlerinin devam edeceği öngörüsüyle tüm yıl için korunuyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Atlanta piyasasında, temerrüt çözümündeki gecikmeler nedeniyle şüpheli alacaklar artmış olsa da bunun geçici olması beklenmektedir.

Yükselişte Öne Çıkan Noktalar

  • Sağlıklı fiyat artışına işaret eden güçlü doluluk seviyeleri ve kiralama farkları rapor edilmiştir.
  • İlk çeyrekte çekirdek gelir artışı %5,3 oldu.
  • Müstakil ev kiralamalarına yönelik talep Ocak ayında artış göstermiş ve çeyrek boyunca güçlenerek devam etmiştir.
  • Fiyat duyarlılığı artmadan iyi bir elde tutma ve yenileme oranı büyümesi.

Eksiklikler

  • Birkaç Ortabatı pazarı dışında fiyatlarda önemli düşüşler görülmemiştir.
  • Şirketin elinde, elden çıkarma programı aracılığıyla elden çıkarılacak az sayıda yeni inşa edilmiş konut bulunmaktadır.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • AMH, 4. çeyrekte bir seküritizasyon vadesini teminatsız tahvil piyasasında yeniden finanse etmeyi planlamakta ve 2025 yılı sonuna kadar %100 ipoteksiz bir bilanço hedeflemektedir.
  • Şu anda, ulusal ev inşaatçılarından çok fazla ev satın alınmamaktadır; odak noktası geliştirme programı ve ana faaliyet alanı olmaya devam etmektedir.
  • Evden taşınanların ev sahipliğine oranı ilk çeyrekteki en düşük seviyesinde, yaklaşık %27.
  • Tampa gibi pazarlarda ev fiyatlarında önemli bir değişiklik yok.
  • Konutlara yapılan kurumsal yatırımlara yönelik medyanın ilgisi federal düzeyde fazla bir yasama faaliyetine yol açmadı, ancak eyalet düzeyinde başarılı konut yanlısı yasalar kabul edildi.

American Homes 4 Rent’in ilk çeyrek kazanç çağrısında, şirketin umut verici sonuçlar göstermeye devam eden müstakil aile kiralamalarının geliştirilmesi ve yönetimine stratejik olarak odaklandığı vurgulandı. Yıla güçlü bir başlangıç yapan, büyüme ve sürdürülebilirlik konusunda tutarlı bir yaklaşım sergileyen AMH, makroekonomik zorlukların üstesinden gelirken ve önündeki fırsatlardan yararlanırken piyasada iyi bir konuma sahiptir.

InvestingPro İçgörüleri

American Homes 4 Rent’in (AMH) 2024 yılı için açıkladığı olumlu ilk çeyrek sonuçları ışığında, InvestingPro verileri ve ipuçları şirketin mali sağlığı ve yatırım potansiyeli hakkında daha derin bir inceleme sunuyor. Piyasa değeri 14,94 milyar dolar olan AMH, gayrimenkul sektöründe güçlü bir varlık gösteriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin F/K oranı 36,5 gibi yüksek bir seviyede olup, yatırımcının gelecekteki kazanç potansiyeline olan güvenini göstermektedir, ancak 2024 yılının 1. çeyreği itibarıyla son on iki ay için 68,74 F/K oranı ile yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla yüksek bir kazanç katsayısında işlem görmektedir. Bu durum, piyasanın iyimser büyüme beklentilerini fiyatladığını göstermektedir.

Son veriler itibariyle temettü verimi %2,86 olup, özellikle AMH’nin 3 yıl üst üste temettü artırdığı düşünüldüğünde, gelir odaklı yatırımcılar için cazip bir özelliktir. Hissedarlara değer döndürme konusundaki bu kararlılık, şirketin finansal istikrarının ve yönetimin iş modeline olan güveninin olumlu bir işaretidir.

Gelir artışı, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda %7,66’lık bir artışla istikrarını korumaktadır. Bu, şirketin bildirdiği müstakil ev kiralamalarına yönelik güçlü taleple uyumludur ve AMH’nin piyasa fırsatlarından başarıyla yararlandığını göstermektedir.

InvestingPro İpuçları, AMH’nin 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü ve analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin ettiklerini vurguluyor ve bu da şirketin son on iki aydaki kârlılığıyla destekleniyor. Ayrıca, kısa vadeli yükümlülüklerini aşan likit varlıkları ile AMH, finansal taahhütlerini karşılamak için sağlam bir konumda görünmektedir.

Kapsamlı analiz ve ilave içgörüler arayan yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/AMH adresinde AMH için 9 InvestingPro İpucu daha mevcut. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve yatırım kararlarına rehberlik edecek daha fazla değerli bilginin kilidini açın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberseben.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu