Haber

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Heykeli Bolu’da Görüldü

HIZIR İLYAS YILDIRIM

BölünmüşKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Türkiye Emekli Subay Derneği Bolu Şubesi tarafından Türkiye’de yaptırılmıştır. Rauf Denktaş‘nın heykelinin açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı törenle açıldı.

Bolu Belediye Meclisi kararı ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Gazi Emekli Kd. Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner’in görevlendirdiği KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Heykel törenle açıldı. Açılışa KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak bir konuşma yaptı.

“BİZ TÜRKİYE’NİN EVLATLARIYIZ”

tatar dedi ki:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, hayatını ve hayatını Kıbrıs davasına adamış, büyük hizmetler vermiştir. Daima Anadolu’ya ve Türkiye’ye gözünü dikmiş, daima Büyük Atatürk’ün inkılâp ve inkılaplarını takip etmiş, bir Atatürk aşığı olarak Kıbrıs halkına bu sevgiyi vermiştir.Kıbrıs halkının Cumhuriyet olmasaydı bugün varlığımızı devam ettiremezdik.Rauf Raif Denktaş mücahit,düşünür ve müzakereciydi. Kıbrıs Kuruluş Antlaşması’nda bu uğurda mücadele ederek halkın gönlünde taht kurmuştur.Uzlaşı olacaksa bunun iki kurucu devletin egemenliğine dayanacağını haykırmıştır.”

Kıbrıs meselesinin Türkiye’nin kendi güvenliğini yakından ilgilendiren bir dava olduğunu belirten Tatar, “Bu milli davadaki kararlılığımız, bizi haçlı zihniyetiyle yıldırmaya çalışanlara vereceğimiz en değerli yanıttır. Yolumuzdan asla sapmayacağız. Biz Türkiye’nin çocuklarıyız ve Kıbrıs halkı Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıdır.

Tatar, Rauf Denktaş heykelinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Rauf Denktaş heykelinin açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Tatar ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Kaynak: ANKA / Yeni

habersoke.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu