Haber

Kuran eylemleri: İsveç ve Danimarka’ya yönelik tehdit

Terör örgütü El Kaide’ye ait olduğu iddia edilen açıklamada, İsveç ve Danimarka’daki Kuran yakma eylemlerine misilleme olarak bu ülkelere ve yabancı misyonlarına saldırı çağrısı yapıldı.

Pazartesi gecesi terör örgütüne yakın bir internet sitesinde Kuran yakma hareketlerine destek verenlerin “en ağır cezalarla” cezalandırılması ve dünya genelindeki İsveç ve Danimarka büyükelçiliklerinin bombalanması talep edilen bir açıklama yayınlandı.

El Kaide imzalı olduğu belirtilen açıklamada, “Charlie Hebdo olayının mesajını tüm Avrupa doğru anlamadı. Bugün caydırıcı olması gerektiği gibi cezalandırılmamış görünüyor. “

Temmuz açıklamasının aslında Al Esas tarafından yazıp yazmadığı şu anda bağımsız olarak doğrulanamadı.

Son zamanlarda İsveç ve Danimarka’da küçük gruplar tarafından düzenlenen gösterilerde, İslam’ın kutsal kitabı Kuran-ı Kerim yakılıyor veya ayaklar altında çiğneniyor. Bu, birçok Müslüman ülkede öfke ve protestolara neden oldu. Danimarka ve İsveç, Kuran’a karşı hareketler nedeniyle terör saldırılarından endişe duyuyor. Bu nedenle iki İskandinav ülkesi sınır kontrollerini artırdı.

İslamcılar, Ocak 2015’te Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayımlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris genel merkezine baskın düzenleyerek 12 kişiyi öldürmüştü. El Kaide saldırının sorumluluğunu üstlendi.

haber-gemerek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu