Yaşam

Miniklere Karne Hediyesi: Yarıyıl Tatilinde İzlenecek Keyifli Animasyon Filmleri

Zamanın akışı, nesillerin değişmesi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte günlük alışkanlıklarımız da dönüşüyor. Ancak tüm bu değişikliklere rağmen karne almanın heyecanı aynı kalıyor. Karne alan miniklerimizin yarıyıl tatilinde izleyebilecekleri keyifli animasyonları sizler için listeledik. Bu kadar izleme yeter! ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

20. Pil, 2021

IMDb: 6.1

Özet : Küçük bir yetim kız olan Pil, Roc-en-Brume sokaklarında yaşamaktadır. Üç evcil gelinciğiyle birlikte, tahtı gasp eden uğursuz Tristain’in kalesinden yiyecek çalarak hayatta kalmaya çalışıyor. Bir gün Pil, onu kovalayan gardiyanlardan kaçmak için prenses elbisesi giyerek kılık değiştirir. Bir büyünün kurbanı olup chapoul’a (yarı kedi, yarı tavuk) dönüşen tahtın varisi Roland’ı kurtarmak için çılgın bir maceraya atılır. Bu macera tüm krallığı alt üst edecek ve Pil’e asaletin herkeste bulunabileceğini öğretecektir.

Oyuncular: Kaycie Chase, Paul BorneJulien Crampon

Müdür: Julien Fournet

19. Muhteşem Maurice, 2022

IMDb: 6.2

Özet : Super Maurice, şehir hayatına alışmış ve para kazanmak için aldatıcı bir planı olan bir sokak kedisidir. Bunu yapmak için bulduğu aptal kavalcıyı ve kavalcıyla akraba olan bir fare sürüsünü kullanacak. Planını uygulayacağı “Kötü Şans” kasabasına vardıklarında onları büyük bir sürpriz beklemektedir.

Oyuncular: Hugh Laurie, Emilia Clarke, David Thewlis

Yönetmenler: Toby Genkel, Florian Westermann

18. Eve Sürüklenmek, 2022

IMDb: 6.3

Özet : Bir gün yaz tatilinde yıkılması gereken bir apartmana girerler. Orada büyüdüler ve burası hâlâ pek çok anıyı barındırıyor ama orada oynarken tuhaf bir şey oldu. Aklı başına geldikten sonra Kosuke, Natsume ve arkadaşlarıyla birlikte evi açık denizlerde sürüklenmiş halde buldular. Evlerine dönebilecekler mi? Yaza veda yolculuğu başlıyor.

Oyuncular: Mutsumi Tamura, Asami Seto, Ayumu Murase

Yönetmenler: Hiroyasu Ishida, Yo Watanabe

17. Şans, 2022

IMDb: 6.4

Özet : Sam, eşleşen bir çift çorabın olmamasından ekmeğin reçelli tarafının yere düşmesine kadar talihsizliklerle dolu günler geçiriyor. Hayatında her şey ters giderken Sam’in şansı, bir gün yerde şanslı bir para bulması ile değişir. Ancak Sam yanlışlıkla parayı tuvalete düşürür. Sam kendini üzgün hissederken konuşan bir kara kediyle karşılaşır ve onu gizlice Şans Ülkesi’ne kadar takip eder; burada yeni bir şanslı para bulabilir ve aslında insanların girmesi yasaktır. Ancak kaderindeki kötü şansı yanında taşıyan Sam’in, Şans Ülkesi’nde ne tür talihsizliklere sebep olabileceği hakkında hiçbir fikri yoktur.

Oyuncular: Eva Noblezada, Simon Pegg, Jane Fonda

Yönetmenler: Peggy Holmes, Javier Abad

16. Mutlu Küçük Batman, 2023

IMDb: 6.4

Özet : Noel’de Damian Wayne, tek Batman olan babası gibi bir süper kahraman olmak istiyor. Batman, Noel arifesinde Gotham’ın en kötü adamlarıyla karşı karşıya gelirken Damian kendini evde yalnız bulur, Noel’i çalmaya yönelik hain bir komployla karşı karşıya kalır ve günü kurtarma şansını yakalar.

Oyuncular: Luke Wilson, Yonas Kibreab, James Cromwell

Müdür: Mike Roth

15.Wendell ve Vahşi, 2022

IMDb: 6.4

Özet : Henry Selick ve Jordan Peele’nin nefis ve tuhaf yaratıcı beyinlerinin imzasını taşıyan Wendell ve Wild, entrikacı iblis kardeşler Wendell ve Wild’ın hikayesini anlatan bir animasyon. İki kardeş, yaşayanların dünyasına gitmek için suçluluk duygusuyla boğuşan sert bir genç olan Kat Elliot’tan yardım ister. Ancak Kat’in yardımına karşılık istediği şey, son derece tuhaf ve komik olaylarla dolu eşsiz bir macerayı da beraberinde getirir.

Oyuncular: Lyric Ross, Keegan-Michael Key, Jordan Peele

Müdür: Henry Selick

14. Babamın Ejderhası, 2022

IMDb: 6,5

Özet : Annesiyle birlikte yeni taşındığı büyük şehre alışmakta zorlanan Elmer, evden kaçar ve Vahşi Ada’yı ve kurtarılmayı bekleyen yavru bir ejderhayı bulur. Bu büyük macerada yırtıcı canavarlar, gizemli bir ada ve ömür boyu sürecek bir dostluk Elmer’i bekliyor.

Oyuncular: Alan Cumming, Ian McShane, Leighton Meester

Müdür: Nora Twomey

13. Vivo, 2021

IMDb: 6.7

Özet : Vivo, müzik tutkusunun bir sonucu olarak Havana’dan Miami’ye gerçek bir yolculuğa çıkan bir kinkaju’nun hikayesini anlatıyor. Vivo olağanüstü bir kinkajou. Aşk uğruna kendini büyük bir maceranın içinde bulur. Vivo, Marta’ya Andrés adlı bir aşk şarkısını ulaştırmak için Havana’dan Miami’ye maceralı bir yolculuğa çıkıyor.

Oyuncular: Lin-Manuel Miranda, Ynairaly Simo, Zoe Saldana

Yönetmenler: Kirk DeMicco, Brandon Jeffords

12. Göç, 2023

IMDb: 6.8

Özet : Yaban ördeğinin babası Mack, ailesinin inancını korumak için sonsuza kadar New England Göleti üzerinde uçmaktan mutluluk duyuyor. Mother Page bir şeyleri değiştirmek ve tüm dünyaya, özellikle de ergenlik çağındaki oğlu Dax ve küçük kızları Gwen’e göstermek istiyor. Göçmen ördeklerden oluşan bir aile, uzak diyarlara dair heyecan verici hikayeler anlatarak göletlerine indikten sonra Pam, Mack’i New York üzerinden tropik Jamaika’ya bir aile gezisine çıkmaya ikna eder.

Oyuncular: Kumail Nanjiani, Tresi Gazal, Elizabeth Banks

Yönetmenler: Benjamin Renner, Guylo Homsy

11. Kötü Adamlar, 2022

IMDb: 6.8

Özet : Kötü Adam, efsanevi soygunlar gerçekleştiren beş kötü adama odaklanıyor. Bu zamana kadar pek çok soyguna imza atan Bay Kurt, Bay Yılan, Bay Piranha, Bay Köpekbalığı ve Bayan Tarantula şimdi hayatlarının en şiddetli eylemine girişiyor. Büyük bir soygun planlayan grup, bu sırada başlarına gelenlere rağmen planlarını hayata geçirebilecek mi?

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron, Awkwafina

Müdür: Pierre Perifel

10. Tekboynuz Savaşları, 2022

IMDb: 6.9

Özet : Yavru ayılardan oluşan bir ordu, genç askerleri, yavruların güvenliğini tehdit eden tek boynuzlu atlara karşı savaşmaları için eğitir ve beyinlerini yıkar. Bluey ve Tubby kardeşler, bir grup deneyimsiz öğrenciyle birlikte, tek boynuzlu atların yaşadığı Büyülü Orman’ı kurtarmak ve korkunç bir savaş başlatmak için tehlikeli bir göreve gönderilir.

Oyuncular: Jon Goiri, Jaione Insausti, Ramón Barea

Müdür: Alberto Vázquez

9. Ebedi Bahar, 2022

IMDb: 6.9

Özet : Mart 2002’de Çin’deki bir devlet televizyon kanalı, yasaklı manevi grup Falun Gong’un üyeleri tarafından hacklendi. Amaçları hükümetin uygulamaları hakkındaki söylemine karşı çıkmaktır. Bunun üzerine polis Changchun şehrine baskın düzenledi ve bir Falun Gong uygulayıcısı olan çizgi roman sanatçısı Daxiong kaçmak zorunda kaldı. Kuzey Amerika’ya gelir ve adam kaçırma olayını esasen şiddetli bir baskıyı daha da kötüleştirdiğini kınar. Ancak Çin’den kaçan ve şu anda Güney Kore’nin Seul kentinde yaşayan hayatta kalan tek iş arkadaşıyla tanıştığında görüşleri sorgulanır.

Oyuncular: Henry Guo, Shi Jian, Yu Feng

Müdür: Jason Loftus

8. Bob’un Burgerleri Filmi, 2022

IMDb: 7.0

Özet : Hikaye, Bob’s Burgers’ın hemen önünde patlayan bir su borusunun girişi tıkayarak Belchers’ın başarılı bir yaz için tüm planlarını mahvetmesiyle başlıyor. Bob ve Linda işi ayakta tutmaya çabalarken çocuklar, ailelerinin restoranını kurtarabilecek bir gizemi çözmeye çalışır. Tehlikeler arttıkça, bu zavallı kişiler umut bulmaları için birbirlerine yardım eder ve ait oldukları yere, yani tezgahın arkasına geri dönmek için savaşırlar.

Oyuncular: H. Jon Benjamin, Kristen Schaal, Dan Mintz

Yönetmenler: Loren Bouchard, Bernard Derriman

7. Deniz Canavarı, 2022

IMDb: 7.0

Özet : Muhteşem canavarların denizlerde dolaştığı ve canavar avcılarının meşhur olduğu bir çağda yaşayan Jacob Holland, insanlar tarafından sevilen bir avcıdır. Maisie Brumble, Jacob’un gemisine girer ve kim olduğundan habersiz olarak saklanır. İkisi arasında beklenmedik bir dostluk kurulur ve Jacob ile Maisie birlikte destansı bir yolculuğa çıkarlar.

Oyuncular: Karl Urban, Zaris-Angel Hator, Jared Harris

Müdür: Chris Williams

6. Aslan, 2023

IMDb: 7.0

Özet : 74 yaşındaki Leo adında canı sıkılan bir kertenkele, kaplumbağa arkadaşıyla birlikte teraryumunda yıllardır aynı Florida sınıfında mahsur kalıyor. Ömrünün yalnızca bir yılı kaldığını öğrenince hayatına renk katmak için harekete geçer. Dışarıdaki yaşamı deneyimlemek için, en sonunda en iyi kaplumbağa arkadaşıyla birlikte onlarca yıldır kilitli kaldığı Florida’daki lise sınıfı teraryumundan kaçmaya karar verir.

Oyuncular: Adam Sandler, Bill Burr, Cecily Strong

Yönetmenler: Robert Marianetti, Robert Smigel, David Wachtenheim

5. Inu-oh, 2021

IMDb: 7.1

Özet : Saygın bir ailede doğan Inu-oh, onu toplumun sınırlarında bırakan kadim bir lanetin etkisi altındadır. Geçmişinin peşini bırakmayan genç biwa rahibi kör müzisyen Tomona ile tanışan Inu-oh, büyüleyici bir dans yeteneğini keşfeder. Kalabalıklar heyecan verici, olağanüstü konserlerine akın ederken ikili kısa sürede iş ortağı ve ayrılmaz arkadaş haline gelir. Ancak iktidardakiler grubu dağıtmakla tehdit ettiğinde Inu-oh ve Tomona, yaratıcı yeteneklerinin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için dans edip şarkı söylemek zorunda kalır.

Oyuncular: Avu-chan, Mirai Moriyama, Tasuku Emoto

Müdür: Masaaki Yuasa

4. Uzunluk ve Balıkçıl, 2023

IMDb: 7.6

Özet : Çocuk ve Balıkçıl ergenlik çağındaki genç bir adamın hikayesini anlatıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen filmde küçük bir çocuk olan Mahito, annesini kaybettikten sonra kırsalda yaşayan babasının yanına taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Mahito, günlerini terk edilmiş bir kulenin etrafında oynayarak geçirir. Mahito oynamak için kuleye gittiğinde her zaman gri bir balıkçıl kuşuyla karşılaşır. Ancak çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar.

Oyuncular: Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura

Müdür: Hayao Miyazaki

3. Nimona, 2023

IMDb: 7.6

Özet : Trajik bir suçla suçlanan şövalye, ruh halini değiştiren ve masumiyetini kanıtlamaya çalışan zorlu bir genç kızla el ele verir. Peki ya bu kız öldürmeye yemin ettiği canavarsa?

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed, Eugene Lee Yang

Yönetmenler: Nick Bruno, Troy Quane

2. Suzume, 2022

IMDb: 7.7

Özet : Kyushu’nun sakin bir kasabasında yaşayan 17 yaşındaki Suzume, yolda ‘kapı arayan’ genç bir adamla tanışır. Suzume, adamı dağlardaki yıkık bir binaya kadar takip eder ve sanki yıkımdan kurtulmuş gibi sağlam, bağımsız duran bir kapı bulur. Suzume görünmez bir güç tarafından çekildiğini hisseder ve kapıya uzanır. Yakında Japonya’nın her yerindeki kapılar arkalarından açılmaya başlar. Ancak karşı tarafta felaketin yaşanmaması için açılan kapıların kapatılması gerekiyor. Böylece Suzume’nin gizemli kapıların çağırdığı ‘kapıları kapatma yolculuğu’ başlar.

Oyuncular: Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu

Müdür: Makoto Shinkai

1. Ayakkabılı Kabuk Marcel, 2021

IMDb: 7.7

Özet : Bir santim uzunluğunda sevimli bir deniz kabuğu olan Marcel, büyükannesi Connie ve evcil köpek yavrusu Alan ile renkli bir yaşam sürüyor. Bir zamanlar büyük bir paravan topluluğunun parçası olan ikili, artık gizemli bir trajediden sağ kurtulan tek kişiler olarak yalnız yaşıyorlar. Ancak bir belgesel film yapımcısı Airbnb’sinin karmaşası arasında bunları keşfettiğinde, Marcel’e milyonlarca tutkulu hayranın yanı sıra benzeri görülmemiş tehlikeler ve uzun süredir kayıp olan ailesini bulma konusunda yeni umutlar getiren kısa bir filmi internette yayınlar.

Oyuncular: Jenny Slate, Dean Fleischer Camp, Isabella Rossellini

Müdür: Dean Fleischer Kampı

camas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu