Ekonomi

OYAK afet bölgesindeki faaliyetlerine devam ediyor

Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren OYAK, Krize Uyum Merkezi aracılığıyla görevli ve yetkili kurumlarla temas halinde olan ihtiyaç sahiplerini karşılamaktadır.

Depremin ilk gününden itibaren bölgedeki depremzedeler için istekli çalışanları ve tedarikçileriyle seferber olan OYAK, Kriz Uyum Merkezi aracılığıyla sorumlu ve yetkili kurumlarla iletişim halinde ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Açıklamaya göre, OYAK Kriz Uyum Merkezi aracılığıyla AFAD ve yetkili birimlerle koordine edilen 350 kişilik OYAK Grup Şirketleri ekibi, afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunuyor. Bölgeye sevk edilen tır, vinç, iş makinesi, ambulans, itfaiye gibi 70’e yakın araç, teknik kadrolarıyla birlikte resmi kurumların koordinasyonunda görev yapıyor.

OYAK Kümelenme Şirketleri barınma ve ısınma, gıda, konteyner ve çadır gibi temel ihtiyaçları sistematik olarak bölgeye ulaştırmaktadır. Şimdiye kadar bölgeye 5.3 milyon litre akaryakıt ve motorin ile 31.500 silindir sevk edildi. Ayrıca bölgeye 1,3 milyon tıbbi malzeme, gıda, hijyen ve giyimden oluşan 46 bin koli ulaştırıldı. Sadece şirket çalışanlarının gönüllü desteği ile hazırlanan ve 6 tıra ulaşan hijyen, giyim, aydınlatma gibi öncelikli ihtiyaçlardan oluşan yardım kolileri depremzedelere gönderildi.

OYAK Krize Uyum Merkezi aracılığıyla İskenderun’daki İsdemir Limanı deniz ulaşımı operasyonlarında kullanılırken, bölgede hasar gören havalimanına beton ve iş makinesi temin edilerek onarım süreci güçlendirildi. Şirket, imkanları çerçevesinde ilk günden itibaren bölgedeki fabrika ve tesislerinde çalışanlarına, yakınlarına ve vatandaşlara barınma ve sıcak yemek hizmeti vermektedir.

Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda gıda ve elektrik gibi hayati departmanlarda faaliyet gösteren firmalarda üretimin kesintisiz olarak devam ettiği vurgulanan açıklamada, “Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olan OYAK, Deprem bölgesi Afet bölgesinin tekrar ayağa kalkması için sahada olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu