Haber

Seferihisar Belediyesi Travel Turkey’de yerini aldı

Seferihisar Belediyesi, Sonsuz Keşifler temasıyla bu yıl 16.’sı düzenlenen TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuarı ve Kongresi’nde yerini aldı.

Doğası ve tarihi güzellikleri ile İzmir turizminin nadide noktalarından biri olan Seferihisar, ilçenin mandalina ve zeytinyağı gibi eserlerini ziyaretçilere tanıtarak, yerel esnafın eserlerini sergiledi.

”Turizm, Seferihisar’ın gözbebeği”

Turizm Fuarı’nın hem Seferihisar hem de bölge turizmi için çok değerli iş birliği fırsatları oluşturduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ”Fuara her yıl büyük bir heyecanla katılıyoruz. Seferihisar doğası, denizi, tarihi yapısı ve tarım ürünleri ile ciddi potansiyeli olan bir turizm kentidir. Bu nedenle turizm gözbebeğimizdir. Türkiye’nin ilk Sakin Şehri olması Seferihisar’ı Türk turizminde farklı bir noktaya taşıyor. Hem Cittaslow olmanın gereklerini yerine getirerek hem de yeni projelere imza atarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. ” söz konusu.

Herkesin damak zevkine ve ilgisine uygun bir Seferihisar

Foça, Çeşme, Selçuk, Seferihisar, Sakız ve Sisam gibi 12 İon Kentinin bir araya getirildiği ION Road kültür turizm destinasyonu projesiyle adından söz ettiren Seferihisar Belediyesi, projelerine devam ediyor. turizm alanında hız kesmeden Turizm alanındaki çalışmalara bütüncül bir yaklaşımla yaklaştıklarını söyleyen Lider Yetişkin; ”Seferihisar deniz, doğa, gastronomi, tarih, kültür ve sanat gibi turizmin birçok unsurunun içinde bulunduğu bir ilçedir. Bu nedenle Seferihisar’daki turizm stratejimize bütüncül ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yaklaşıyoruz. Tüm fırsatlarımızı birbirimizle buluşturuyor ve bu temaslar sonucunda katma değerler yaratmaya çalışıyoruz. Yani Cittaslow’u duyan ve merak eden insanlar artık sadece deniz turizmi için Seferihisar’a gelmiyor. Yerel üreticilerin ürünlerini almak, Kaleiçi’ni gezmek, Teos Antik Kenti’ni görmek, kültürel ve sanatsal etkinlikleri takip etmek, doğa yürüyüşleri yapmak için buraya gelmeye başladılar. Yani herkesin zevkine ve ilgisine göre Seferihisar’a bir alternatif sunduk.” dedi.

Seferihisar keçe sanatçısı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ayfer Güleç’in eserlerinin sergilendiği Seferihisar Belediyesi standı, İzmir Caddeleri bölümünde 10 Aralık 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu