Teknoloji

Yapay zeka CEO koltuğuna oturdu! Dahası yolda

Yapay zeka, bilgi işlem gücünün artması, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi teknolojik gelişmelerle birlikte birçok alanda insanlarla rekabet eder hale geldi.

Bu teknoloji, özellikle rutin, tekrarlanan ve veri odaklı görevlerde insanları daha verimli bir şekilde tamamlayabilir ve hataları azaltabilir.

Örneğin bilgi analizi, müşteri hizmetleri, veri tabanı yönetimi, üretim hattı kontrolü gibi işlerde yapay zeka kullanımı artıyor.

Yapay zekanın insan işlerini elinden alıp almadığı veya tamamen insanların yerini alıp almadığı tartışmalı bir bahis.

AI CEO olur

Son zamanlarda şirket yönetimine katılan yapay zeka robotlarının sayısında bir artış var. Son olarak Mika isimli bir yapay zeka robotu, Kolombiya’daki bir şirketin CEO’su görevine getirildi.

Dünyanın ilk AI robot CEO’su, Twitter ve Meta’yı hem Elon Musk hem de Mark Zuckerberg’den daha verimli yönetebileceğini iddia ediyor.

Kolombiyalı Dictador firmasının başkanı Mika, yapay zekanın işletmeleri hizaya getirmesiyle yakında dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO’nun ortaya çıkacağına inanıyor.

Zam veya tatil istemeyen bir çalışan olan Mika, iletişim, strateji planlama ve hatta ambalaj tasarımı da dahil olmak üzere pek çok konuda yardımcı olarak kâr söz konusu olduğunda oyunun kurallarını değiştiren biri olmaktan gurur duyuyor.

Mika’nın asıl işi Diktatör’e liderlik etmek olsa da, bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler konferansında yaptığı konuşmayla siyaset dünyasında da adından söz ettirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu