Haber

Yunanistan’da sel felaketi: Ordu devreye girdi

Yunanistan’ın orta bölgesini etkileyen selde ölü sayısı 4’e yükselirken, Başbakan Kiryokas Mitsotakis, yardım ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere orduyu görevlendirdi. Selden etkilenen Kardiçe’de ordu, şişme botlarla kurtarma çalışmalarına katıldı. Bazı yerlerde evlerin tamamen sular altında kaldığı ve insanların kazıcılarla kurtarıldığı belirtildi.

Yunanistan’da iki gün önce başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan su baskınları nedeniyle evlerinin çatılarında mahsur kalan vatandaşlar, bugün de uçaklarla tahliye edildi.

Selde kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz netlik kazanmazken, kayıplar nedeniyle ölü sayısının daha da artmasından korkuluyor.


Sel suları su baskınlarına neden oldu. Fotoğraf: Antonis Nikolopouloss/Eurokinissi/picture Alliance

Hükümet takviye sözü verdi

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, bugün yaptığı açıklamada, sel nedeniyle özellikle köylerde mahsur kalanları kurtarmak için Yunan Silahlı Kuvvetleri personeli ve zırhlı araçlarının devreye girdiğini söyledi.

Marinakis, köprülerin çöktüğü bölgelerdeki yeniden inşa çalışmalarına ordu mühendislerinin katılacağını duyurdu. Marinakis ayrıca hükümetin sel nedeniyle maddi kayıp yaşayanlara destek sağlayacağını da duyurdu.


Selden etkilenen bölgelerde yollar kapatıldı. Fotoğraf: Louisa Gouliamaki/REUTERS

Öte yandan pazartesi akşamından bu yana etkili olan sel, Yunanistan’ı adeta ikiye böldü. Selanik’i başkent Atina’ya bağlayan otoyolun 200 kilometrelik kısmı salı akşamından itibaren kapatılırken, liman kenti Volos tamamen izole edildi. Elektrik ve suyun bulunmadığı kentte içme suyu sıkıntısının ortaya çıktığı belirtiliyor.


Sel, arabaları da sürükledi.Fotoğraf: Louisa Gouliamaki/REUTERS

Selden etkilenen bölgelerin belediye başkanları, Yunan medyasına yaptıkları açıklamalarda, yol ve köprülerin çöktüğünü, elektrik şebekesinin hizmet veremediğini, konut ve işyerlerinin zarar gördüğünü belirtti. Yunanistan’da sel nedeniyle oluşan maddi hasarın milyarlarca avroyu bulacağı tahmin ediliyor.

dpa,DW/BÖ,TY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu