Ekonomi

41 damızlık koç sahiplerini buldu

Kepsut Damızlık Üretim Tesisi’nde üretilen 41 adet damızlık koçu yüzde 100 hibe ile üreticilere dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “41 kez maşallah” diyerek yeni bir müjdeyi de verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma takviyeleriyle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Balıkesir’de 2023 Ocak ayından bu yana yaklaşık 40 milyon lirayı üreticilere aktaran Büyükşehir, 2021’de 200 koyunla kurulan ve koyun ve keçi sayısının 600’ü geçtiği Kepsut Damızlık Üretim Tesisinde üretilen 41 damızlık koçu belediye başkanı olarak dağıttı. bugün, yüzde 100 hibe ile.

Bugüne kadar üreticilere 481 damızlık koç dağıtan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki hafta Bandırma, Erdek, Marmara ve İvrindi’de toplam 161 koç dağıtarak bu sayıyı 642’ye çıkaracak. 2023 yılında 5 ilçede 250 üreticiye 10 dişi ve bir erkek olmak üzere 2 bin 500 dişi ve 250 erkek damızlık küçükbaş dağıtım yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana toplam 3 bin 500 damızlık küçükbaş hayvan dağıtmış olacak. coğrafi işaret ile korunan Balıkesir Kuzusu üretiminin artırılması, kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Kırsal kalkınma hamlesi

Kepsut ilçesinde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarım ve Hayvancılığın başkenti Balıkesir’de üreticiyi ekonomik yönden kalkındırmak ve yerli üretimi artırmak amacıyla büyük bir kırsal kalkınma hamlesi başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: ki bu takviyeler hız kesmeden devam ediyor. tanrım” dedi.

Her zaman yanındayız

Büyükşehir’in ilçe belediyeleriyle birlikte her zaman üreticinin yanında olduğunu söyleyen Önder Yücel Yılmaz, “Balıkesir çok zengin ve bereketli bir şehir. Zenginliği her türlü işinin olmasından kaynaklanıyor. Hayvancılık var. , çiftçilik, sanayi ve turizm.Üretmek ve çalışmak isteyen herkesin yanında olmaya çalışıyoruz.Çiftçilerimiz nerede sorun yaşıyor?Maliyetleri arttığında Büyükşehir olarak biz ne yapabiliriz?Verimliliğimizi nasıl artırabiliriz?Hepsini düşünüyoruz. sorularını yanıtlıyor, milyonlarca liralık yatırım ve desteklerle üreticimizin elini güçlendiriyoruz.”

Yeni proje haberleri

Hayvancılıkla uğraşan üreticilere bir yeni müjdeyi de veren Önder Yücel Yılmaz, “İstasyon kuruyoruz. Sizden koçu alıp yerine daha güçlü ve sağlıklı bir koç alacağız. Aldığımız koça biz sahip çıkacağız.” Al. Biz halledip güçlenince başka bir üreticiye vereceğiz. Sürekli koçluk sağlayacak bir sistem kuruyoruz. “Biz Balıkesir Kuzusu’na dönüştürene kadar devam edecek bir sistem. Her şeyi hazırladık.” – BALIKESİR

duzkoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu