Haber

Bakanlık yaş şartıyla KPSS ve 14 sözleşmeli bahçıvan alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına sahip 14 sözleşmeli bahçıvan alımı yapacak. Başvurular 2-16 Temmuz tarihleri ​​arasında Meslek Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Adayların lise veya dengi okullardan mezun olması, Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Sertifikası veya Bahçe Bitkileri Eğitimi Sertifikası sahibi olması, 18 yaşını doldurmuş olması, başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması ve 2022 KPSS’den en az 60 puan almış olmak.

Başvurular 2-16 Temmuz tarihleri ​​arasında Meslek Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar sınav puanına göre sıralanacak ve asıl ve yedek adaylar belirlenecektir. Asil adayların süresi içinde başvuru yapmadığı ve gerekli nitelikleri taşımadığı anlaşılan durumlarda yedek adaylar puan sıralamasına göre yerleştirilir. Atanacak adaylardan istenen belgeler ve diğer hususlar Bakanlığın internet sitesinde ilan edilir.

1) GENEL ŞARTLAR

Başvurularda aranan nitelikler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen açık kadro için belirtilen özel şartlar aranır: 1. Türk Vatandaşı olmak, 2. 18 yaşını son başvuru tarihinin, 3. Kamu haklarından yoksun bırakılması. 4. Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; Kasten yapılan hata nedeniyle bir yıl ve daha fazla hapis, affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu sistemin işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, kötüye kullanma. güven, hileli İflas, ihaleye fesat karıştırma, ifanın ifasına fesat karıştırma, hatadan doğan malvarlığını aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giymemiş olmak, 5. Askerlik sıfatıyla; Askerlik hizmetine girmemiş olmak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak veya tecil veya yedek sınıfa intikal etmiş olmak, 6. Görevini sürdürmesine engel olacak bir akıl hastalığına sahip olmamak.

2) KPSS PUAN SIRALAMASINA GÖRE ALINACAK 4/B SÖZLEŞMELİ İŞÇİ TAKIM KONUMU VE SAYISI

BAHÇECİ (BHCVN) Bahçıvan olması durumunda 14 adet sözleşmeli işçi alınacaktır. Bu durum için başvuracaklarda aranacak kurallar: Bahçe bakımı, bahçe temizliği, bahçe sulama ve bahçecilik ile ilgili tüm iş ve işlemlerde çalıştırılmak; 1. Lise veya dengi bir okuldan mezun olduğunu ve Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Sertifikasına veya Bahçe Bitkileri Eğitimi Sertifikasına sahip olduğunu e-devletten alacağı barkodlu belge ile belgelemek. 2. KPSS (B) Kamu Görevlileri Kümesi için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak şartıyla başvuran adayların en yüksek puandan başlayarak sıralanması sonucunda alınacak sözleşmeli işçi sayısı 2022 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Seçme Sınavı. 3. Erkek olmak, 4. 35 (otuzbeş) yaşını son başvuru tarihi itibarı ile tamamlamamış olmak, 5. Hastalığı bulunmamak veya bahçıvanlık görevini yapmasına engel olabilecek benzeri bir durum. Uygulanan İl ve Kontenjan (14): İstanbul (14).

3) DİĞER HUSUSLAR

1. 7315 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesine göre atanmaya hak kazanan adaylar hakkında arşiv taraması yapılır. (Söz konusu sonucun olumlu olması halinde ilgili kişiler atanır.) 2. Başvuru ve atama süreçlerinde gerçeğe aykırı belge sunan, beyanda bulunan veya gerçeği sakladığı rastgele bir şekilde tespit edilen adaylar tüm haklarını kaybederler ve yerleştirilmeye hak kazanmışlarsa atamaları yapılmaz. Randevu sonrasında bu durumun ortaya çıkması durumunda randevu işlemleri iptal edilerek ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılır. Yönetim tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilir ve sözleşme yapılmış olsa dahi sözleşmeleri feshedilir. 3. Herhangi bir nedenle kamu görevinden çıkarılanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 4. Sınav sonucu açıklandıktan sonra atanmaya hak kazanan adayların İstanbul İl ve/veya İlçelerine atamaları yapılır.

4) BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

1. Başvurular elektronik ortamda 02/07/2023-/16/07/2023 tarihleri ​​arasında alınacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. 2. Adaylardan istenen belgeler e-Devlet’ten sorgulanacak, e-Devlet sorgulama sonucunda kaydedilmeyen belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 3. Aranan koşullardan herhangi birini taşımadığı belirlenen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. 4. Adaylar, Bakanlığımız internet sitesinde ve Meslek Kapısı’nda işe alım bilgilerini görüntüleyebileceklerdir.

5) BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN DUYURUSU

1. Atanmaya hak kazanan asil ve yedek adayların listesi Bakanlığımız internet sitesinde www.ktb.gov.tr ​​adresinde ve Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​adresinde ilan edilecektir. başvuruların değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra. 2. Başvurular KPSS(B) küme puanına göre sıralanacağından en yüksek puana sahip adaydan başlanarak sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. 3. Kadro sayısının 3 katı kadar yedek aday belirlenecektir. 4. Asil kazananlardan süresi içinde başvuru gelmemesi veya gerekli şartları taşımadığı belirlenen adaylardan sırasıyla yedek kazananlar belirlenecektir. Bu duyuru tebligat niteliğinde olacağından ilgililere herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. 5. Bilgileri eksik ve nitelikleri uygun olmayan adayların başvuruları için başvuru işlemi yapılmayacaktır. 6. Atanacak adaylardan istenen belgeler ve diğer hususlar Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilir.

sultanhisar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu