Ekonomi

Borsada Gıpta Ofisi için gong çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, GIPTA Ofisi’nin başarılı bir halka arz gerçekleştirerek toplam 836 milyon TL halka arz büyüklüğüne ve yaklaşık 3,4 milyon yatırımcıya ulaştığını belirtti.

GIPTA Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri AŞ’nin gong törenine, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, GIPTA Yönetim Kurulu Lideri Vecde Fehmi Şendil, GIPTA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazım Pınar, GIPTA Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar, GIPTA Genel Müdürü Mehmet Sönmez, GIPTA Mali İşler ve Finans Müdürü Yavuz Güler, GIPTA Tasarım ve İş Geliştirme Müdürü Haluk Bosut, Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin ve Borsa İstanbul yöneticilerinin katılımıyla Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, törende yaptığı konuşmada, GIPTA Ofis’in kırtasiye ve kağıt kesim sektöründe faaliyet gösteren köklü bir şirket olduğunu, yenilikçi üretim yaklaşımı ve sürekli genişleyen satış kanallarıyla istikrarlı bir büyüme sergilediğini belirtti.

3,4 milyon yatırımcıya ulaştı

Gıpta Ofis’in bugün Borsa’da işlem görmeye başlayacağını, markalaşma ve kurumsallaşma yönündeki bu değerli adım ve halka arzdan elde edilecek gelirle yapacağı yatırımlarla rekabet gücünü daha da artıracağını belirten Ergun, şöyle konuştu:

“Borsa İstanbul olarak şirketlerimizin büyüme hedeflerine ulaşmalarına destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle kırtasiye işlerinden en çok yararlanan öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum. GIPTA Ofisi’nin tamamı halka arz ediliyor 836 milyon TL büyüklüğünde ve yaklaşık 3,4 milyon yatırımcısı var.”Halka arzın başarılı bir şekilde tamamlanması için emek veren herkese, tüm şirket çalışanlarına ve aracı kuruma teşekkür ediyorum. GIPTA Ofisine ‘Borsaim ailesine hoş geldiniz’ diyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

GIPTA Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar da, 40’ıncı yılını başarıyla tamamlayan GIPTA’nın kamuoyunun bilgisi haline gelmiş temel bir kurum olduğunu ve halka arzının bu serüvenin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirtti.

“3 milyon 364 bin 933 yatırımcıya dağıtım yapıldı”

GIPTA’nın ilk gününden bu yana ortaklık kültürü içerisinde büyüdüğünü belirten Pınar, “Devam eden ve devam eden bu hikayenin bugün başlayan, ‘halka arz’ perspektifinden baktığımız kısmına baktığımızda, yurtiçinden 5,18 kat daha fazlasını görüyoruz. Bireysel yatırımcılara göre ise yerli kurumsal yatırımcılarımıza göre 11,36 kat daha fazla.” “Talep fazlaydı. Halka arzımıza 3 milyon 570 bin 921 yatırımcı katıldı, 3 milyon 364 bin 933 yatırımcıya dağıtım yapıldı.” söz konusu.

Gelecek için daha çok çalışacaklarını belirten Pınar, şöyle konuştu:

“Teknolojimizle büyüme ivmemizi artırırken, her zaman daha yeniyi, daha işlevsel olanı arayacağız. Üretim alanlarımızı genişleterek, ürün yelpazemizi genişleterek yeni pazarlara yelken açacağız. Bize güvenen her ortağımızın yatırımları, Bugün itibarlarını bize emanet eden Kurumumuz, yapı taşı olarak tanımladığı sürdürülebilir büyüme hedeflerine bağlı olup, “Stratejilerini her zaman güçlendirecektir. GIPTA böylece yatırımlarınızı koruyacak ve bunları faydaya dönüştürmek için artan bir ivmeyle çalışacaktır.”

Pınar, şirketlerine güvenle yatırım yapan yeni ortaklarına ve bu süreçte emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu