Haber

Danıştay’dan ’97 yaban keçisi’ kararı: İhale iptal edildi

Danıştay, Adana, Hatay, Kayseri, Mersin ve Niğde illerini kapsayacak şekilde düzenlenen “17 Tarafta Toplam 97 Yaban Keçisi Temsilciliği Kontenjanının Avlanması” ihalesinin iptaline karar verdi.

Güven Buğa tarafından Avukat Ferit Cöhçe aracılığıyla Adana 2. Yapılan yargılama sonucunda yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açıldı, ancak yerel mahkeme ihaleyi iptal etmedi ve dava Danıştay’a taşındı.

Danıştay 13. Dairesi’nin verdiği kararda:

“1. Davacının itirazını kabul etmek;

2. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesi gereğince Adana 2. İdare Mahkemesi’nin 22/01/2021 tarih ve E:2020/767, K:2021/174 sayılı kararının GEÇERSİZ OLMASINA oybirliğiyle karar verildi.

Başvuruda bulunan Boğa, kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Söz konusu ihale, dilekçenin verildiği 13.07.2020 tarihinde durdurulmuş olsaydı, ihale tarihinden itibaren çok sayıda hayvanın katledilmesi engellenmiş olacaktı. Danıştay 13. Dairesi geç de olsa bizleri sevindirdi, “Bu kararın dünyanın birçok bölgesinde benzer ihalelerin yapılmasına karşı çıkan hayvan hakları savunucularına emsal teşkil edeceğini düşünüyorum.”

CHP ADANA MEP AYHAN BARUT: ‘ARTIK TAMAMEN BİTSİN’

Katliam olarak bilinen av müzayedelerine tamamen son verilmesi gerektiğini belirterek halkın talebinin yerine getirilmesini isteyen Ayhan Barut, şunları söyledi:

“Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’ne göre korunması gerekli türlerin avlanması yasak ama ihale ile avlanmak isteniyor. Bunun için artık tüm ihale ve işlemlerin kesin ve eksiksiz olarak sona ermesi gerekiyor. Av ihaleleri olarak bilinen vahşet bir daha asla gündeme gelmeyecek.”Av ihaleleri Bir daha asla yapılmaması, canların yanmaması için herkesten destek bekliyoruz.’ “Suyu, içindeki bitki ve hayvanları, tüm canlıları korumalıyız. Herkesi sesimizi yükseltmeye ve bu katliamlara son vermeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu