Haber

Darıca Millet Kıraathanesi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

KOCAELİ (İGFA) – Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan ve 2’nci etabında Darıca ile Eskihisar’ı kıyıdan birleştiren Darıca Millet Bahçesi, Büyükşehir’in 3’üncü etap projesiyle daha da genişleyerek site sakinlerinin uğrak yeri haline geldi. hem bölgenin hem de Kocaeli sakinlerinin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan. gelmeye devam edecek. Şu anda 180 dönümlük arsa üzerinde projelendirilen ve 3. etabı olan Millet Kıraathane’nin kaba inşaatı tamamlandı. Kıraathane çevresinde elektrik, duvar ve diğer imalatlar devam etmektedir.

MİLLİ KERAATHANIN KABA İNŞAATI BİTTİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü gruplarının yoğun çalışmaları ile devam eden 3. etap çalışmaları kapsamında Millet Kıraathane kaba inşaatı tamamlandı. Çelik çatı imalatları tamamlanan binada şu anda elektrik ve havalandırma hatları yapılıyor. Duvar kaplama işinin bitmek üzere olduğu binanın çevresine beton dökülüyor. Ayrıca 3. etapta bulunan yürüyüş ve diğer yolların beton dökümü yapılıyor.

600 TON SU DEPOSU

Proje çalışmaları kapsamında tüm taş yığma işleri tamamlanmış olup 300 tonluk su deposu inşaatı tamamlanmıştır. 600 tonluk su deposunun temel betonu da döküldü. Perde betonların inşaatına yakında başlanacak.

DİNLENME ALANLARI

Darıca Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi ve Meydanı’nın cazibesine cazibe katacak 3. etap projesinde, Giriş ve Kabul Meydanı’ndaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk-İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, Yaşam Alanları, Yürüyüş Yolları , Bisiklet Yolları, Dinlenme Alanları ve bin 110 araçlık otopark olacak.

KÜTÜPHANE HER YAŞA KATILACAK

3 bin 260 metrekarelik alanda kapılarını vatandaşların hizmetine açacak olan Millet Kıraathanesi’nde 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı odası, atölye alanı ve açık kitap okuma alanları.

haber-uzumlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu