Ekonomi

Didim’de Zeytin ve Zeytinyağı Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi

Aydın’ın Didim İlçesinde düzenlenen “Katma Değeri Yüksek Zeytin ve Zeytinyağı” eğitiminin katılımcılarına sertifikaları verildi.

Sertifika töreni öncesi üreticilere kaydırak eşliğinde özel bir firmanın zeytin sineğine karşı ekolojik çözümleri konusunda uzmanlar tarafından bilgi verildi. Eğitimin ardından tören düzenlendi.

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca yaptığı konuşmada Didim’in turizm ve tarımla birlikte yükseleceğine vurgu yaparak, “Didim 2 kat yükselecek. Biri turizm, diğeri tarım. Bunları birbirinden ayırmak mümkün değil. Bunlar iç içe geçmiş iki bütün. Geçen yıl turizmde çok verimli bir yıl geçirdik.İmzamızı 90’ın üzerinde turiste çıkardık.Ondan dolayı çok keyifli ve keyifli bir dönem geçirdik.İnşallah bu yıl daha da fazlası olur.Didim kadar iddialıyız. pamuğumuz, buğdayımız, zeytinimiz ile tarımda olduğu gibi turizmde de bu proje, bu eğitim bunun en güzel yanı, en güzel örneklerinden biri, bugün için değil, bir yıl sonra için değil, 15 yıl sonra için de yatırım yapalım. Yüzlerce yıl gelecekte.İnşallah bugünü değil, yüzlerce yılı birlikte kurtarabiliriz.Çocuklarımıza torunlarımıza güzel bir gelecek bırakalım.İşte Zeytin Dostu Derneği, Akdeniz Birlikte çok değerli işler yapıyorlar. Binlerce yıldır burada zeytin mirası var. İnşallah ürettiklerimiz çocuklarımıza, torunlarımıza ve onların torunlarına miras kalır ve hep birlikte burada yazanlar gibi zeytinin tarihini yazmaya devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe protokolü tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. – AYDIN

haberviransehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu