Yaşam

İş Sanat Bayramda İzleyicileriyle

Eylül ayında Cuma İş Çıkışı konserleri ile seyircisiyle öne çıkan İş Sanat’ın 23. Döneminde gerçekleştirdiği tüm konserler seyircilerden büyük ilgi gördü. Yaz boyunca farklı şehirler ve sürpriz programlarla her yaştan sanatsevere sunduğu etkinliklerine devam eden İş Sanat, dönemin etkileyici konserlerini bayram coşkusuyla birleştirerek YouTube kanalında buluşturuyor.

Nükhet Duru’dan caz, Bayan Ozanlar’dan unutulmaz türküler dinleyeceğiz.

Türk pop müziğine adını altın harflerle yazdıran Nükhet Duru, ülkemizin değerli caz müzisyenleriyle sahne aldı. “Caz Çıplak Şarkı Söylüyor”nesilden nesile aktarılan türkülerin seslendirildiği Türk halk müziğinin üç güçlü sesi Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan. “Kadın Şairler”“İş Sanat” adlı konserinden bir bölüm, kaçıranlar için Youtube kanalında yayında.

Jaga Jazzist ile elektronik ve caz müziğin renkli uyumu

Dünyada geniş kitlelere ulaşan ve progresif müzik denilince akla gelen gruplardan biri. Jaga Cazcıelektronik ve caz müziğin uyumunu İş Sanat dinleyicilerinin beğenisine sundu.

Sahne performansı ve çaldığı enstrümanın akıcı diliyle izleyenleri adeta hipnotize eden Jaga Jazzist’in unutulmaz performansından bir bölüm İş Sanat’ın YouTube kanalından ücretsiz olarak izlenebilir.

Şefika Kutluer Tiflis Senfoni Orkestrası ile görüştü

besteci ve orkestra şefi Vakhtang Kakhidze yönetiminde Tiflis Senfoni Orkestrası ülkemizin değerli temsilcilerinden flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Aralık ayında verdikleri konser izleyenleri büyüledi. Wolfgang Amadeus Mozart’tan Antonin Dvorák’a geniş bir repertuara sahip olan konserden bir bölüm İş Sanat’ın YouTube kanalından izlenebilir.

Salvatore Adamo’dan Türkiye’ye yakın unutulmaz şarkılar

“Her Yerde Kar”, “Kar Yağıyor”, “Beni Sevmiyorsun” gibi yepyeni müziklerin sahibi Salvatore Adamouzun bir aradan sonra ilk kez bu dönem İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle buluştu.

Fransızca albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla satan ve müziği 1960’lı yıllarda Türkçe’ye uyarlanarak günümüze ulaşan Adamo’nun müziğini Türkçe söylediği bu buluşmanın en özel anları İş Sanat ile buluşuyor. YouTube izleyicileri.

Müzik yolculuğu İş Sanat YouTube kanalında

Grammy Ödüllü şef Tõnu Kaljuste yönetiminde Tallinn Oda OrkestrasıTürkiye’nin yaşayan en değerli çağdaş müzik bestecilerinden Arvo Pärt’ın eserlerini seslendirdiği konser İş Sanat YouTube kanalından izlenebilir.

Klasik Türk müziğinin değerli isimleri Serkan Halili ve Derya Türkan ile ünlü caz kontrbasçısı Renaud Garcia-Fons tarafından hazırlandı. “Le Sufle de Cordes – Veznedarın Nefesi”konserin bir parçası 28 Haziran yılından bu yana İş Sanat YouTube kanalında izleyici ile buluşmaktadır. Seyirciyi İstanbul kemençe, Radio France Filarmoni Orkestrası’nın yaylı dörtlüsü ile Avrupa ve Kiko Ruiz ile Avrupa gibi enstrümanları içeren, sınırları adeta ortadan kaldıran bir müzik yolculuğuna davet eden konseri kaçırmayın. kültürler arasında köprü kurar.

Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleri Sabri Tuluğ Tırpan, Hamdi Akatay, Cenk Erdoğan, Hareket Pelit ve Volkan Öktem’den oluşan cazın ‘rüya takımı’ Almagest Beşlisi ünlü trompetçi Nils Petter Molvaer ile bir araya gelerek İş Sanat’ın dönem programında dinleyicilere yeni bir müzik deneyimi sundu. Bu, Molvaer ve Almagest Quintet’in ilk kez ortaya çıktığı konserdir. 29 Haziran Perşembe 20:30,İş Sanat YouTube kanalından izlenebilir.

İş Sanat’ın kapanış konserinde çellist Mario Brunello ve Venedik Barok Orkestrası hazır bulundu. Barok dönemin en güzel eserlerini o dönemin enstrümanlarıyla yeniden yorumlayan İtalya’nın ünlü barok topluluğu. Venedik Barok Orkestrasıve Mario Brunello’nun yeri kabul edilmişkapanış konserinden bir bölüm 1 Temmuzdan itibaren YouTube üzerinden müzikseverlerle buluşacak.

Cemal Süreya’dan Sabahattin Ali’ye tüm konserler YouTube’da

İş Sanat’ın ücretsiz olarak seyircisiyle buluşturduğu konserler bu dönemde ilk sıralarda yer aldı. Edebiyatımızın usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzikle birleşerek yeni ufuklar açtığı konserler, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreya ,İlhan Berk, Tarık Dursun K. ve Sabahattin Ali öykülerinin yanı sıra Melih Cevdet Anday’ın şiirleriyle sanatseverlerin ruhuna dokundu.

Sabahattin Ali’nin “Bu Dünya mı”kaydeden Behçet Necatigil “Şimdi Çok Yakın”kaydeden Ümit Yaşar Oğuzcan “Önce Aşk Vardı”başlıklı konserlerin yanı sıra geçtiğimiz dönemin beğeni toplayan konserleri de İş Sanat’ın YouTube kanalında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

23. dönemde ilk kez sahnelenen Tarık Dursun K.’nin öykülerinden oluşmaktadır. “Hafıza kalır”dönemde ilk kez sahnelendi ve İlhan Berkşiirlerinden derlenmiş “Gelin Bizi Yeni Zamanlara Taşıyın”Cemal Süreya’nın sevilen şiirleri seslendirilir. “Gurbetçi Bebek Garbası Düşüyor”konser 30 HaziranMelih Cevdet Anday’ın şiirlerinden oluşmaktadır. “Ah, Yalnızlığın Gömülü Kapıları”eğer bu bir konserse 10 Temmuzİş Sanat’ın YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu