Ekonomi

GCT Semiconductor, Concord Acquisition Corp III ile birleşerek NYSE’de listelenmeye hazırlanıyor

LTE, IoT ve 5G yarı iletken çözümlerinin lider sağlayıcısı GCT Semiconductor, özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Concord Acquisition Corp III ile birleşmeye hazırlanıyor. Birleşmenin sonucunda GCT, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) “NYSE:GCTS” sembolü altında halka açılacak. İşlem, GCT’ye 461 milyon dolarlık bir başlangıç ​​işletme ücreti veriyor ve bunun, 20 milyonluk performansa dayalı temettü de dahil olmak üzere, proforma bazda 661 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Birleşme, hem GCT’nin hem de Concord’un yönetim konseylerinden oybirliğiyle onay aldı ve şu anda ilgili hissedarların onayını bekliyor. Anlaşmanın alışılagelmiş kapanış koşullarına bağlı olarak 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Birleşmenin tamamlanmasının ardından, birleşen kuruluşun yaklaşık 87 milyon dolar brüt gelir elde etmesi bekleniyor. Bu finansman, GCT’nin tam bant 5G yonga seti portföyünün daha da geliştirilmesini ve yeni pazarlara açılmasını destekleyecek. Bu finansmanın yaklaşık 43 milyon doları, tamamen taahhütlü Kamu Sermayesine Özel Yatırımdan (PIPE) ve hem mevcut hem de yeni yatırımcılardan gelen dönüştürülebilir senet finansmanından gelecek.

GCT Semiconductor CEO’su John Schlaefer, ortaklığı GCT’nin operasyonlarını güçlendirmek ve 5G ürün geliştirmelerine fon sağlamak için bir fırsat olarak görüyor. GCT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kyeongho Lee, bu anlaşmayı GCT’nin yarı iletken endüstrisinde kablosuz çözümler geliştirme misyonunda önemli bir kilometre taşı olarak görüyor.

GCT Semiconductor’ın 120’den fazla küresel patenti ve çok sayıda 5G ortaklığı bulunmaktadır. Tek çipli 4G (CAT3/4) LTE çözümünü, 4×4 MIMO 4.5G (CAT7) LTE çözümünü ve 8RX 4.75G (CAT12) LTE çözümünü başarıyla ticarileştirdi. Şirket şu anda küresel pazarlar için tam bantlı ve tam özellikli bir 5G yonga seti portföyü geliştiriyor.

Atlas Merchant Capital LLC’nin bir iştiraki olan Concord Sponsor Group III LLC tarafından desteklenen Concord Acquisition Corp III, Kasım 2021’deki ilk halka arzında 345 milyon dolar topladı. Şirket, 661 milyon dolarlık proforma iş değerlemesine dayanarak GCT ile birleşmeyi kabul etti . İşlem sonrasında GCT’nin yönetim kurulunun yedi üyeden oluşması bekleniyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberlice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu