Haber

İzmir Barosu: Mesleğimize yönelik şiddet sarmalına boyun eğmeyeceğiz

İZMİR – İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İzmir Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı. Adliyede yapılan açıklamaya çok sayıda avukat katıldı.

Avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Anayasa’nın 2. maddesinde tanımlanan ‘laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin’ tüm kurum ve kurallarının geçerli olduğu bir teşkilat içinde çalıştıklarını söyledi. yerlebir edilmiş.

‘HİÇ GÖRÜLMEYEN OLUMSUZLARLA NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ’

Avukatların yaşadığı mağduriyete dikkat çeken Yılmaz, “İşimizi yaparken mahkeme salonlarının dışına sürükleniyoruz, tehdit ediliyoruz, adliyelerde ve tecrit alanlarında saldırıya uğruyoruz, öldürülüyoruz. avukatların çalışma alanlarının daralmasıyla birleşince hayatta kalmakta ve nefes almakta zorlanıyoruz.Özellikle ekonomik sistemin yarattığı zorluklarla karşı karşıya kalan genç meslektaşlarımız, tabandan mutsuzluk ve umutsuzlukla var olma mücadelesi veriyorlar. “

“HAKEDİĞİMİZ ŞARTLARI YAŞAMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yılmaz, ‘Yargıda Yeni Düzenleme’ adı altında TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren yeni kanun hükümleri ile ‘Yargı Reformu’ adı altında çıkarılan ve yasalaştırılan tüm düzenlemelerin avukatları zayıflatmayı ve azaltmayı amaçladığını söyledi. baroların etkisi. Yılmaz, “Çoklu Barolar Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’ndeki hakkaniyete aykırı temsil düzenlemelerinin devamı niteliğindeki bu yasanın amacı, avukat ve baroların itibarını daha da sarsmak ve zayıflatmaktır.”

İzmir Barosu olarak avukatların gereksiz görülmediği, savunmanın ihmal edilmediği bir yargı sistemi istediklerini belirten Yılmaz, “Bağımsız ve tarafsız yargı, özgürlük, demokrasi ve adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz. hak ettiğimiz şartlarda mesleğimize devam ediyoruz” dedi. Mesleğimize yönelik ekonomik ve fiziki şiddet sarmalına boyun eğmeyeceğiz. Sesimizi duyurmak, gücümüzü göstermek için her alanda var olduk ve var olacağız! Bu kararlılıkla tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.” Açıklamanın ardından İzmir Adliyesi Baro Birimi’nde (WALL) kokteyl düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu