Haber

İzmir’de motosiklete çanta atan şüpheli hakkında dava açıldı

Motosikletin attığı çantasıyla otomobile çarpıp üzerindeki iki kişiyi yaralayan asansör tamircisi şüpheli Cumali Meşe (38) hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcı, iddianamesinde Meşe’nin çantasını ‘silah’ olarak nitelendirirken, Meşe soruşturma aşamasındaki ifadesinde, “Serseri gibi motosiklete biniyorlardı. Çarpacaklarından korktum. Korkutmak için çantayı rastgele fırlattım” dedi. “

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Bülent Baratalı Bulvarı’nda 22 Kasım günü saat 08.30 sıralarında motosiklete binen Cem Kayacan (19) ile arkasında bulunan Meken Akan (18), reflektörlü pantolon giyen bir kişinin motosikletten inmesi sonucu yaralandı. otobüs durağının önünden geçerken elindeki çantayla kaldırıma çıktı. Kayacan motosikletin kontrolünü kaybederek önündeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosiklet, Kayacan ve arkasındaki arkadaşı Akan’ı metrelerce sürükledi. İki arkadaş yaralanırken, şüpheli olay yerinden uzaklaştı.

O anlar güvenlik kameralarına yansıdı

Beyin travması geçiren ve kaburgaları başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Kasklı Kayacan ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Akan, ambulansla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, motosikletteki 2 gence sebepsiz yere çantayla çarpan şahsın engellenmesi için duraktaki kişilerin müdahale etmediği de kaydedildi.

“Serseriler gibi motosiklete biniyorlardı”

Polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden ve güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin Gaziemir ilçesinde yaşayan ve asansör tamir işiyle uğraşan Cumali Meşe olduğunu belirledi. Meşe, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak gözaltına alındı. Meşe polise verdiği ilk ifadesinde, “Otobüs durağında otobüs bekliyordum. Serseri gibi motosiklet kullanıyorlardı. Çarpacaklarından korktum. Korkutmak için çantayı rastgele fırlattım.” Meşe, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Kuşkulu Meşe, 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinden soruşturma devam ederken tahliye edildi.

Soruşturmanın ardından Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe’nin şahıslara yönelik eylemleri nedeniyle ‘kasten yaralama’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından 1,5 ila 4,5 yıl hapis cezası talep etti. İddianamede ayrıca şüpheli Meşe’nin, hareket halindeki motosikletteki müştekilere “silah sayılabilecek” çantayla vurarak “kasten yaralama” suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede Cumali Meşe’nin ifadesi de yer aldı. Meşe, şöyle konuştu: “İş yerime gitmek için bankanın önünde halk otobüsünü bekliyordum. Para çekmek için karşıdaki diğer banka şubesine gitmeye çalışırken sol tarafımdan hızlı ve hızlı bir motosikletin geldiğini gördüm. Motosikletin bana çarpacağını düşünerek refleks olarak çantamı omzumdan tuttum, sola savruldum, çantam motosiklet sürücüsüne çarptı, sürücü dengesini kaybedip öndeki arabanın tamponuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle ikisi de yere düştü. Yardıma gittim. Ambulans çağırmak için telefon ettim. Ancak 112 Acil Servis telefonu meşguldü. Ambulansa götürüldüler. Orada o kadar bekledim. yapabileceğim gibi. Amacım kimseyi yaralamak, trafik kazasına sebep olmak değildi. Yaralanmalara sebep olduğum için çok üzgünüm” dedi.

Olayda yaralanan Cem Kayacan’ın avukatı Veysel Gül, müvekkilinin yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi gördüğünü ve kaza nedeniyle halen psikolojik destek aldığını belirterek, “Dava, Urla Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müvekkilim ağır yaralanmış ve beyin kanaması geçirmiştir. “Bu nedenle işlenen suç ‘cinayete teşebbüs’ kapsamına girmektedir. Davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini talep edeceğiz.”

Öte yandan Cumali Meşe önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. – İZMİR

koprubasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu