Ekonomi

Mineralys Therapeutics özel finansmanla 120 milyon dolar topladı

RADNOR, Pa. – Mineralys Therapeutics, Inc., hipertansiyon ve diğer aldosteronla ilişkili hastalıkların tedavisinde uzmanlaşmış bir biyofarmasötik şirketi. (NASDAQ:MLYS) kurumsal yatırımcılarla yaklaşık 120 milyon dolar toplamak amacıyla özel yerleşim finansmanı anlaşması yaptığını duyurdu.

İşlem, yeni yatırımcılar OrbiMed ve Venrock Healthcare Capital Partners’ın yanı sıra Samsara BioCapital dahil olmak üzere geri dönen birkaç yatırımcının ek desteğiyle TCGX ve RA Capital Management tarafından yönetildi.

Kamu sermayesine yapılan bu özel yatırım (PIPE) anlaşmasında Mineralys, her biri 13,50 dolardan yaklaşık 8,9 milyon nominal hisse veya eşdeğer önceden fonlanmış varant teklif ediyor. Önceden fonlanan varantların hisse başına nominal kullanım fiyatı 0,001 ABD dolarıdır, hızlı bir şekilde kullanılabilir ve son kullanma tarihi yoktur. Standart şartlara tabi olan BORU’nun kapanışının 12 Şubat 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Mineralys, bu finansmandan elde edilen net geliri, hipertansiyon ve kronik böbrek hastalığı (KBH) gibi yüksek aldosteron düzeylerinden etkilenen kardiyo-renal rahatsızlıklar için yeni bir ilaç adayı olan lorundrostat’ın araştırma ve geliştirmesini ilerletmek için tahsis etmeyi planlıyor. Kalan fonların işletme sermayesi ve genel kurumsal ihtiyaçları desteklemesi bekleniyor.

BofA Securities ve Evercore, bu BORU’da Mineralys için yerleştirme acentesi olarak hizmet veriyor.

Merkezi Radnor, Pensilvanya’da bulunan Mineralys Therapeutics, Catalys Pacific tarafından kuruldu ve alışılmadık derecede yüksek aldosteron seviyelerinin neden olduğu durumlar için terapötikler geliştirmeye odaklanıyor.

Bu yazıdaki bilgiler Mineralys Therapeutics, Inc.’e aittir. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu