Haber

Soylu: Polislikte şark görevi bire indirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanları ile kahvaltı programında sohbet etti. Şişli’de özel bir otelde düzenlenen programa Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve polis ekipleri katıldı.

‘2025 SONUNDA İKİ ORGANİK GÖREVİ AZALTACAĞIZ’

Şark seferlerinin sayısını azaltacaklarını belirten Soylu, şunları kaydetti:

“2012 yılına kadar bu ülkede polis teşkilatının tek şark görevi vardı. 2012’den sonra tek şark görevi iki şark görevine çıkarıldı. Şimdi son dönemde arkadaşlarımızla bir değişiklik yaptık. Çıkarmak isteyen olursa. iki şarkı birden, grup indirimi, yani bazılarında bir, bazılarında iki yıl. Yıllık, bazılarında üç yıllık indirimler yapabileceğimizi de gösterdik. Barış ve güven yavaş yavaş yeniden tesis ediliyor. Doğu ve Güneydoğu’da ya da doğu illerinde PKK ve onun siyasi uzantısının son dönemlerde kaybettiği güçle bu bir kez daha açıkça görülüyor: “Pek çok değerli adım attık. Doğu ile Batı arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırdık. En değerli sorunlardan biri, Doğu ve Güneydoğu’nun barışçıl hale gelmeye başlamasıdır. Daha fazlası gelir, umarım. Bu amaçla terör Türkiye’de adeta büyük bir darbe indirmiştir.” “Neredeyse bitmek üzere. Dağda 77 terörist kaldı. Allah’ın izniyle 29 Ekim 2023’te bu devleti bitirecekler.” Bu ülkenin evlatlarının umutlarını yarınlara taşımak bizim temel görevimiz ve en temel görevimizdir.Onun için genel tabloyu görüyoruz.Bu genel tablo içinde 2025 sonuna kadar tekrar söylüyorum Allah’ın izniyle. 2025 yılı sonuna kadar iki doğu misyonunu bir doğu misyonuna indireceğiz Genel planlama ve programlamamızı buna göre yapıyoruz bunun için yapıyoruz. dönemin de bundan yararlanma hakkı olacaktır. Yani temelde bugünden itibaren fiilen başlayacak. Bu nedenle bu vesileyle atılan bu adımın öncelikle emniyet teşkilatı için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

YENİ GÜVENLİK BİNASI YAPILIYOR

Bakan Süleyman Soylu da yeni bir İstanbul Polis Binası yapılacağını söyledi. “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün programı bitti, planı bitti, projesi bitti. TOKİ’ye teslim ettik, inşallah yakın zamanda Türkiye’nin en güzel güvenlik kampüslerinden birini Hasdal’a yapacağız. 250 bin metrekareyi aşan, her türlü sosyal donatıların bulunduğu, her türlü sosyal donatıya sahip Soylu, şöyle konuştu:

“İnşallah yakın bir zamanda temeli atılacak ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ülkemizde ve İstanbul’da çok güzel bir kampüsü, çok güzel bir kompleksi olacak ve buna da çok yakışacak. Bayrampaşa Çevik Kuvvet’i buradan kaldırıyoruz. yine orada.İhale aşamasına geldi.İhale aşamasına da geldi.Kemerburgaz’da hem Özel Harekat hem de çevik kuvvet mükemmel bir özel harekat ve çevik kuvvet ihale aşamasına geldi.İstanbul’da görüşürüz.”

‘BUNLAR AVUKAT DEĞİL’

Bakan Soylu, 2021 ve 2022’de faili meçhul cinayet kalmadığını söyledi. Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“2015’ten bu yana tüm terör eylemlerinde terörle mücadele çabası yüzde 96 azaldı. DHKP-C’nin idari düzeyi tamamen çöktü. PKK’nın devrilmesi ve Türkiye’de tamamlanması tek şeye bağlı. Bir İçişleri Bakanı olarak. , Tecrübelerime dayanarak söylüyorum PKK avukatları aynen DHKP-C gibidirler DHKP-C avukatlarını hapse attık ve DHKP-C’nin etkinliğini belli bir noktaya getirdik çünkü PKK özellikle avukatların yardımıyla Türkiye’yi zehirliyor. 7 yıllık tecrübemle bir içişleri bakanı olarak söylüyorum PKK ne zaman DHKP-C’nin avukatları hapse girince PKK diye görülecek bir şey kalmayacak. Tüm örgüt işleyişini ayakta tutmaya çalışıyorlar.Avukat değiller.Avukatlık yapmıyorlar.Maalesef terör örgütü mensubuluk mesleğini icra ediyorlar.Davalar avukatlık.Türkiye’yi terörle test ediyorlar. avukatlık tarafından kendilerine tanınan bazı imtiyazlar ile. Bu benim deneyimim. Muhtemelen tecrübelerimin ülkeye faydası olacağını burada söyledim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu