Haber

Meteoroloji İstanbul için tarih verdi: 22 Ocak Pazartesi günü İstanbul’a yeniden kar yağacak

Meteoroloji 19 Ocak hava raporunu yayınladı. Yeni rapora göre birçok ili etkilemeye devam eden kar yağışı İstanbul’a da gelecek.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde sağanak ve sağanak yağış, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde ise sağanak yağışların beklendiği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul, Balıkesir’in batı ilçeleri, Antalya’nın doğusu, Osmaniye çevresi, Hatay’ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, orta ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Sıcaklıkların kuzey, orta ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde ise mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Genel olarak güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi’nin iç kesimleri ile Kuzey Ege’de ise güney ve güneybatı yönlerden esmesi bekleniyor. yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat).

Yağışların İstanbul’da kuvvetli olması beklenirken, Balıkesir’in batı ilçeleri, Antalya’nın doğusu, Osmaniye çevresi, Hatay’ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevresinde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Yerel dolu, yağmur sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır.

Rüzgarın, Marmara Bölgesi’nin iç kesimleri ile Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bazen fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden dikkatli olmak ve dikkatli olmak gerekiyor. oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olun.

MGM’nin 22 Ocak Pazartesi günü hazırladığı haritaya göre İstanbul’da kar yağışı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu